Gepubliceerd op:
16
mei
2024

Op 2 juni is het koopzondag en zijn vele winkels in het centrum open (13 - 18u). Op de Grote Markt staat die namiddag ook een heuse riddermarkt, een markt in middeleeuwse sfeer. Troubadours en ridders heten je van harte welkom in Mechelen.

Shoppen in Mechelen staat altijd garant voor een leuke tijd dankzij het gevarieerde aanbod aan winkels, restaurants en bars. En ook elke eerste zondag van de maand openen onze handelaars in het centrum hun deuren voor de shoppers. Op koopzondagen openen de deuren van de winkels van 13 tot 18u. Kom op zondag 2 juni  gezellig ontbijten, lunchen of dineren in Mechelen en combineer dat met een bezoek aan je favoriete winkels. Wil je zeker zijn dat jouw favoriete winkel open is? Raadpleeg dan vooraf de website of sociale media van de winkel.

Riddermarkt

Wees welgekomen op de Mechelse riddermarkt! Op zondag 2 juni waan je je op de Grote Markt in de middeleeuwen. Wandel dus zeker eens tot op de markt en geniet van het aanbod en de sfeer. Wie weet welke schatten je op de riddermarkt allemaal vindt? In de winkelstraten hoor je hier en daar muziek van troubadours, marcheren ridders en in de Bruul kan je je eigen middeleeuwse munt slaan. Wil je je eigen munt slaan en naar huis gaan met een leuk collector's item? Passeer dan zeker de muntslager die aan het pleintje ter hoogte van De Margriet/Inno zal postvatten. Wacht niet te lang, want er zijn maar 500 muntstukken. 

Openingsuren

Op koopzondagen openen de deuren van de winkels van 13u tot 18u. Uiteraard zijn er voor en na deze reguliere openingsuren heel wat zaken al open om gezellig te ontbijten, lunchen, of dineren. Wil je zeker zijn dat jouw favoriete winkel open is? Raadpleeg dan zeker hun website of sociale media.

Gratis Shopping Shuttle

Kom je met de auto? Maak dan zeker gebruik van de gratis Shopping Shuttle die vertrekt vanaf drie randparkings, die bovendien gratis zijn op koopzondagen. Bekijk het volledige aanbod van de Shopping Shuttle. 

Ook met De Lijn kan je op koopzondagen (en op zaterdag) voordelig naar Mechelen reizen. Maak daarvoor gebruik van het Shopping Biljet: daarmee reis je voor slechts 2 euro heen en terug op alle directe lijnen van en naar Mechelen. Je koopt het biljet op de website van De Lijn of sms't MECHELENSHOPPING naar 4884.

Alle info over bereikbaarheid vind je op mechelen.be/bereikbaar

Het wordt zonder twijfel een gezellige en bijzondere koopzondag. We zien je graag dan! 

  • Riddermarkt: Grote Markt, 13 > 18u
  • Koopzondag: centrum Mechelen, 13 > 18u