Gepubliceerd op:
10
januari
2019

Niet alle kinderen hebben het makkelijk op school. Door buddy te worden kan jij voor één van hen het verschil maken. Als buddy ben je de grootste supporter van een leerling. Die extra steun geeft een boost aan hun zelfvertrouwen én hun slaagkansen.

Vergroot ons buddyteam

Bij de opstart van dit project in september 2018 dienden 28 buddy’s zich aan om leerlingen minstens een semester lang op een luchtige en speelse manier te helpen en te motiveren. Wekelijks kregen 32 leerlingen begeleiding op maat door hun nieuwe vertrouwenspersoon. Nu bij het begin van het tweede semester zijn we op zoek naar nieuwe buddy's om nog meer leerlingen een duwtje in de rug te kunnen geven.

Grootste supporter

Als buddy ben je geen extra leerkracht, maar wel de vertrouwenspersoon en de grootste supporter van een leerling. Je helpt, motiveert en inspireert. Eén keer per week ga je langs op school, vlak na schooltijd. In de lagere school sla je een praatje, speel je een spelletje, maak je wat extra oefeningen of oefen je vaardigheden. In het middelbaar help je bij het maken van een planning of toon je hoe hij of zij taken kan aanpakken. Voor de leerling moet het vooral een leuke afsluiter van de schooldag zijn. De extra steun geeft een boost aan hun zelfvertrouwen en dat heeft een groot effect op hun slaagkansen.

Wil jij buddy worden?

Heb je zin gekregen om buddy te worden en zo een groot verschil te maken voor een leerlingen? Of ken je iemand die een uitsteknde buddy zou zijn? Surf dan naar www.buddymechelen.be en registreer je ten laatste op 25 januari als buddy. Na een eerste kennismakingsgesprek ben je welkom op het startmoment begin februari, daarna kan je starten. Later in februari volgt nog een vormingsdag. Je staat er als buddy niet alleen voor, want ook tijdens het traject kom je regelmatig samen met de initiatiefnemers en de andere buddy’s.

Areg en Elena

Elena is sinds november buddy. Elke week gaat ze langs op school bij Areg. Gewapend met een smartphone en een selfiestick legden ze hun buddytijd vast op camera.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.