Gepubliceerd op:
1
juli
2020

Liefde voor een straat. Het bestaat. Bewoners, handelaars, lokale organisaties, kunstenaars en Stad Mechelen maken van hun geliefde straat een echte beleving.

Project LOV brengt cultuur en natuur op straat met de focus op beleving en verbinding. De naam verwijst naar de afkorting OLV-straat en LOVE. De tijdelijke invulling staat dan ook in het teken van de liefde en van de vrouw.

Wat kom je tegen in de straat?

  • De muurschildering tegen de gevel van huisnummer 112 is van Jonas Tuch.
  • Voormalig stadsartiest Gijs Vanhee maakte zijn kunstwerk op het pand op het nummer 102.
  • In het historisch waterstraatje naast café Zapoi verbeeldt Sarah Vanden Branden in haar kunstwerk de lieve maar krachtige dame uit de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Als een waterval geschilderd op de treden van de trap, als een verbinding met de natuur naar de Dijle.
  • Op het wegdek in de Onze-Lieve-Vrouwestraat, vanaf de Vijfhoek tot aan de kerk, staat een gedicht van Wander Rooze. De plaatsing van de slam poetry gebeurde door artiest Saïd Rifi.
  • Ter hoogte van Supergoods staat een toog.
  • Op de houten zitelementen en bloembakken kan je even uitrusten. Of zet je neer op de boekenboom voor De Zondvloed, ontworpen door Natuurpunt.

Een initiatief van: Stad Mechelen, Mechelen Talentenfabriek, Stuifmeel, Projekt, Natuurpunt, H30 artistieke werkplek, Akadeemi

Geniet even mee van de making-of  in het filmpje hieronder. En ontdek het zelf en kom eens langs in deze aangename, autoluwe straat.

Onze-Lieve-Vrouwestraat in het nieuw

Dit is nog maar een voorsmaakje. Vanaf eind 2021 krijgt de autoluwe straat een hele nieuwe look en start de heraanleg. Heel wat ideeën van de tijdelijke invulling nu krijgen ook dan hun plekje.

Sinds 1 juli is het deel van de Onze-Lieve-Vrouwestraat autoluw (tussen kerk en Vijfhoek).