Infosessie

Op 14 december 2021 om 19.30u wordt een infosessie georganiseerd voor alle geïnteresseerde bewoners die meer te weten willen komen over de LUPYS laadpalen.

De infosessie gaat voorlopig door in de Keldermanszaal van het Stadhuis (Grote Markt 21). Afhankelijk van de coronamaatregelen en het aantal inschrijvingen kan alsnog besloten worden om de infosessie digitaal te laten doorgaan. Inschrijven is daarom verplicht per deelnemer. Houd zeker ook je e-mails in het oog voor een bevestiging van de locatie van het evenement.

Indien de infosessie fysiek doorgaat vragen we alle geldende coronamaatregelen te respecteren: draag een mondmasker, houd afstand waar mogelijk en blijf thuis wanneer je ziek bent!

Schrijf je in voor de infosessie

Gaan voor een klimaatneutrale stad, dat doe je ook door energiezuinig te rijden. Liefst met de fiets. Toch met de auto? Kies dan voor elektrisch. Voluit gaan voor elektrisch, kan natuurlijk niet zonder voldoende laadplaatsen. Logisch dus dat we investeren in extra plekken om de batterijen op te laden. Daarom starten we een pilootproject met een nieuw type laadpaal: de LUPYS. En we zoeken enthousiaste Mechelaars die daaraan willen meewerken!

Wat is LUPYS?

LUPYS is een laadpaal die tegen de voorgevel van rijwoningen wordt gemonteerd. In tegenstelling tot andere laadpalen, ligt de oplaadkabel dus niet op de rijbaan of het voetpad.

Het laadpunt van LUPYS wordt aangesloten op de meterkast van de woning. Voor dit project nemen we de aankoop- en installatiekosten op ons. De gebruikers betalen de elektriciteitskosten voor het laden van de wagen. Natuurlijk betaal je niet voor de kosten van iemand anders.

LUPYS-laadpaal

Delen met buren

LUPYS deel je met een aantal buren in de straat. Van één laadpaal kunnen meerdere wagens gebruikmaken. Een app regelt de kostenverdeling en afspraken.