De Maanrockrally is een wedstrijd voor aanstormend muzikaal talent en tevens het grootste rock & pop free podium uit de regio. Deze bestaat uit 2 delen:

  • Maanrockrally
  • DJ Rally

CORONA-UPDATE: vanwege de Coronacrisis heeft Maanrockrally, editie 2020 niet kunnen plaatsvinden. Dit heeft tot gevolg dat de geselecteerde kandidaten van 2020 automatisch geselecteerd zijn voor de editie van 2021. Je zal je in 2021 dus niet kunnen inschrijven voor de Maanrockrally. Inschrijven voor de DJ Rally zal wel mogelijk zijn.

Maanrockrally

De Maanrockrally bestaat uit een online selectie, voorrondes en een finale. Uit alle inzendingen worden 16 bands weerhouden, die tijdens de 4 voorrondes om een finaleplek strijden. Uit deze voorrondes zal de Jury 5 finalisten kiezen. De finale zelf gaat door tijdens Maanrock op het cultuurplein. De winnaar verdient een podiumplaats op het hoofdpodium van Maanrock tijdens de volgende editie. Alsof dat nog niet genoeg is, is er ook studiotijd te winnen in de Motormusic studio’s in Mechelen.

Er zijn geen beperkingen op de genres die zich kunnen inschrijven. Enige voorwaarden: de helft van de groepsleden is jonger dan 30 jaar en de band bevindt zich op niet meer dan 25km van Mechelen. Een stevig aantoonbare link met Mechelen is ook geldig.

Inschrijven kan op de vi.be pagina van de Maanrockrally. Informatie over de start van de inschrijvingen en geselecteerde kandidaten kan je ook terugvinden op de facebookpagina van 2800leeft.

DJ-Rally

De DJ-Rally bestaat uit een online selectie en een finale. Uit alle inzendingen worden 4 finalisten gekozen. Tijdens de finale zullen deze 4 finalisten aantreden om het beste van zichzelf te geven achter de decks. De jury kiest 1 winnaar en deze mag aantreden op het feest-podium op Maanrock.