Er bestaan tientallen organisaties die starters ondersteunen bij alle mogelijk aspecten van een ondernemerscarrière. Maar wie staat nu voor wat? Het is niet altijd evident om door de bomen het bos te blijven zien. Daarom lijsten we voor jou enkele (Mechelse) organisaties en partners op en wat ze voor jou kunnen beteken.

Advies & begeleiding

dienst Economie - gratis startersgesprek

Wist je al dat je een gratis startersgesprek kan aanvragen bij de dienst Economie van stad Mechelen. De medewerkers maken je wegwijs in de wettelijke verplichtingen, begeleiden je in de zoektocht naar een geschikt pand en zorgen ervoor dat je goed geïnformeerd aan de slag kan.  Meer info.

Vlaio - advies, subsidies en coaching

Het Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO) is hét aanspreekpunt van de Vlaamse overheid voor alle ondernemers in Vlaanderen. Via advies, coaching, subsidies of financiering kan VLAIO je begeleiden in de opstart van je eigen onderneming. Meer info.

Voka - begeleiding, events

Voka maakt de ondernemer in de Mechelse regio sterker met een uitgebreid aanbod aan activiteiten, events en begeleiding op maat. Meer info

Thomas More - statuut student-ondernemer

Wil je studeren en ondernemen combineren? Thomas More Hogeschool helpt je daarbij. Zo kan je een speciaal statuut aanvragen om bepaalde faciliteiten te bekomen. Via Wondernemen, de startersservice voor en door studenten, kan je ook coaching en advies krijgen. Bovendien organiseert de hogeschool regelmatig inspirerende events. Meer info.

 

Ruimte om te ondernemen 

Oh! Mechelen - kantoorruimte, vergaderzaal en events

In het ondernemershuis Mechelen kan je vergaderzalen huren, maar ook professioneel ingerichte kantoorruimtes, in combinatie met een dienstenpakket (onthaal, secretariaat ...). Geregeld vinden er ook (gratis) opleidingen, workshop of netwerkmomenten plaats.

Mest - pop-ups in leegstaande panden

Wil je graag jouw concept uittesten in een tijdelijke pop-up? Mest vzw biedt starters tijdelijk een proeftuin aan in leegstaande handelspanden. Meer info.

De Proeftuin - pop-up horeca

De Proeftuin is een initiatief van Mest vzw en stad Mechelen. De proeftuin ligt op de Korenmarkt (17) die een sterke heropleving kent. Hier ligt de nadruk op horecaconcepten en cross-overs tussen horeca en handel. Je kan jouw concept hier uittesten op maandbasis. Meer info.

ARTenova - kunstenaars en creatievelingen

ARTenova, het gebouw aan de Hendrik Consciencestraat 56, is een creatieve hub van maar lieft 3000 m²!  Hier vinden beginnende kunstenaars en ondernemers in de creatieve sector een plek om samen te werken, ideeën te laten bruisen, vernissages te organiseren ... Meer info via mest@mest.be

Opgelet: na de zomer zal de talentenfabriek van ARTenova verhuizen naar de oude bibliotheek in de Moensstraat. Meer info.

H30 - artistieke werkplek

Ben je tussen 14 en 30 jaar en wens je geen 'onderneming' in de strikte zin van het woord op te starten, maar zoek je een ruimte om je creatief uit te leven? Dan moet je bij H30 zijn, de experimentenfabriek van cultuurcentrum Mechelen. Je vindt er onder andere een graffitizone, naai- en beeldend atelier, repetitiekot en veel meer. Bovendien biedt de organisatie met Pitch your project jong creatief talent ook de kans om coaching, financiële steun en veel meer te winnen. 

 

Evenementen, workshops en netwerken

Activiteitenkalender

Vlaio Databank events voor ondernemers

Een overzicht van events en organisaties voor ondernemers over heel Vlaanderen

Zelf een evenement organiseren?

Wil je zelf een evenement op poten zetten in Mechelen? Dan moet je bij het evenementenloket zijn. Zij geven je advies, helpen je bij je toelating en geven tips over het ontlenen van materiaal, reclame maken voor je event ... Meer info.