Manestarters daagt je uit! Bedenk een innovatieve oplossing voor een van volgende stedelijke uitdagingen en maak kans op een prijzenpakket t.w.v. 750 euro met daarin een Gopro, festivaltickets, Mechelenbons en andere prachtige prijzen.

Deelnemingsvoorwaarden.

Dien hier je idee in.

De vier uitdagingen 

Concreet gaat het om de volgende vier uitdagingen: (klik op de case voor meer info)

  1. Hoe vermijden we leegstand in economische ruimtes en/of hun bovenliggende etages?

  2. Hoe verkleinen we de afvalberg in Mechelen en hoe hergebruik jij materiaal van het containerpark?

  3. Hoe laten we ondernemen en onderwijs beter hand in hand gaan?

  4. Hoe stimuleren we het gebruik van de fiets in Mechelen?

Stel: je hebt een idee. Wat nu?

Heb je een antwoord op één of meerdere van bovenstaande vraagstukken? Dien dan jouw idee in voor 20 december 2019. Je mag dit alleen doen of in groep (max. 4 personen).

Wat verwachten we?

  • dat je idee nieuw is
  • dat je er goed over hebt nagedacht
  • dat je zin het om er in de volgende fase van het project verder mee aan de slag te gaan

Verloop

Je hebt tijd tot 20 december om je idee hier in te dienen. In het voorjaar van 2020 krijg je van ons de kans om te experimenteren en je idee verder uit te werken met het nodige advies en hulp van experts!

Aan het einde van het traject is je idee hopelijk niet langer een idee, maar een concreet plan dat je met het nodige vuur kan verdedigen voor een jury van experts.

De finalisten maken kans op een prijzenpakket t.w.v. 750 euro met daarin onder andere een Gopro, festivaltickets en Mechelenbons.

Hulp nodig? 

Uiteraard laat Manestarters je voor zo'n opdracht niet aan je lot over. We voorzien namelijk meerdere momenten waarbij je de hulp kan inroepen van experts om je dossier te perfectioneren. 

BAAS XS van 18 - 22 november

BAAS is een Antwerpse organisatie die jongeren helpt om van hun droom of idee een eigen onderneming te maken. Van 18 - 22 november trakteren ze je elke avond op een boeiend ondernemersprogramma. Je kan er onder andere leren hoe je je idee omzet in een haalbaar plan, maar ook hoe je het succesvol pitcht. Een niet te missen event dus. Meer info vind je hier.