Manestarters daagt je uit! Bedenk een innovatieve oplossing voor een van volgende stedelijke uitdagingen en maak kans op een prijzenpakket t.w.v. 750 euro met daarin een Gopro, festivaltickets, Mechelenbons en andere prachtige prijzen.

Deelnemingsvoorwaarden.

Dien hier je dossier in.

De vier uitdagingen 

Concreet gaat het om de volgende vier uitdagingen: (klik op de case voor meer info)

  1. Hoe vermijden we leegstand in economische ruimtes en/of hun bovenliggende etages?

  2. Hoe verkleinen we de afvalberg in Mechelen en hoe hergebruik jij materiaal van het containerpark?

  3. Hoe laten we ondernemen en onderwijs beter hand in hand gaan?

  4. Hoe stimuleren we het gebruik van de fiets in Mechelen?

Stel: je hebt een idee. Wat nu?

Heb je een antwoord op één of meerdere van bovenstaande vraagstukken? Dan stel je een dossier samen. Je mag dit alleen doen of in groep (max. 4 personen). Een medewerker van Manestarters beoordeelt je dossier aan de hand van verschillende criteria. Je vindt alle beoordelingscriteria in het reglement.

Timing

Je hebt tijd tot 26 november om je dossier hier in te dienen.  Op 3 december maken we de finalisten bekend. Die mogen ten slotte op 10 december hun idee pitchen voor een jury van experts. De finalisten maken kans op een prijzenpakket t.w.v. 750 euro met daarin onder andere een Gopro, festivaltickets en Mechelenbons.

Belangrijk: lees zeker goed het volledige reglement alvorens je dossier in te dienen!

Hulp nodig? 

Uiteraard laat Manestarters je voor zo'n opdracht niet aan je lot over. We voorzien namelijk meerdere momenten waarbij je de hulp kan inroepen van experts om je dossier te perfectioneren. 

Inspiratielunch op 7 november

Op donderdag 7 november nodigen we per thema één of meerdere experts uit. Tijdens een gezellige lunch (11 - 13u) kan je jouw idee kort toelichten aan de expert van jouw keuze, feedback krijgen en vragen stellen. De inspiratielunch is vrijblijvend, maar we vragen je wel om vooraf in te schrijven. Dat kan binnenkort via deze pagina.

BAAS XS van 18 - 22 november

BAAS is een Antwerpse organisatie die jongeren helpt om van hun droom of idee een eigen onderneming te maken. Van 18 - 22 november trakteren ze je elke avond op een boeiend ondernemersprogramma. Je kan er onder andere leren hoe je je idee omzet in een haalbaar plan, maar ook hoe je het succesvol pitcht. Een niet te missen event dus. Meer info vind je hier.