Wat?

Maneblussers: populaire bijnaam voor de inwoners van Mechelen, verwijzend naar het verhaal waarbij een kroegenloper ervan overtuigd was dat de Sint-Romboutstoren in brand stond, de hele stad bluswerken in gang zette maar de brand uiteindelijk slechts de rode nevelgloed van de maan bleek te zijn.

Manestarters is een online en offline community voor jongeren in de regio Mechelen, die zin hebben om te ondernemen. Manestarters is er voor jongeren (18 - 30 jaar) die zin hebben in een avontuur, voor jongeren die hun 'toren'hoge ambities willen waarmaken.

Manestarters wil hen inspireren, motiveren, informeren en uiteraard ook ondersteunen. Kortom: voor M-aanstormend ondernemerstalent, of je nu een concept wil pitchen, droomt van een eigen bedrijf of een (foodtruck)festival wil organiseren.

Hoe?

Geen vruchtbaardere grond voor jongeren met zin voor ondernemen dan Mechelen met tal van initiatieven, organisaties en projecten om talentvolle jongeren te ondersteunen (H30, Artenova, Mest vzw, het Oh! ...)

Manestarters als matchmaker

Maar ... wie staat nu eigenlijk voor wat? Waar kan ik terecht met welke vragen? Het bos door de bomen zien is niet altijd eenvoudig.

Manestarters wil in de eerste plaats een wegwijzer zijn: door naar je ideeën te luisteren, je vragen te beantwoorden of je door te verwijzen naar de juiste organisatie. We brengen je in contact met andere ondernemers en hun verhaal en organiseren netwerkmomenten of andere inspirerende events.

Actie in het Fieldlab2800

Geprikkeld? Dan is het tijd om in actie te schieten. Met het Fieldlab2800 biedt Manestarters je namelijk meteen de kans om mee na te denken over enkele stedelijke uitdagingen, je idee te pitchen en er nadien mee aan de slag te gaan.

Wie?

Manestarters is een initiatief van stad Mechelen in samenwerking met Thomas More, KU Leuven (Campus De Nayer) en J@M vzw.

Dit project wordt gerealiseerd met de steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) alsook met Vlaamse cofinanciering van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.