Mechelse Markten

In Mechelen kan je voor je verse voedingswaren wekelijks terecht op onze zaterdagmarkt of kleinhandelsmarkt. Ook onze occasionele curiosmarkt en bloemenmarkt zijn zeker een bezoekje waard.

Zaterdagmarkt  

Elke zaterdagochtend tussen 7 en 13 uur (behalve op 1 januari, 25 december en tijdens Maanrock) kan je vertoeven op de wekelijkse zaterdagmarkt. De markt gaat door in de Mechelse binnenstad en concentreert zich rond de centraal gelegen Grote Markt.  

Kleinhandelsmarkt  

Op maandag, woensdag en vrijdag kan je terecht op de Guido Gezellelaan (Centjesmuur) voor de Mechelse kleinhandelsmarkt. Een kleine, gezellige en traditionele markt waar je verse voedingswaren kan aankopen. Indien de marktdag valt op een wettelijke feestdag, zal de markt niet doorgaan.  

Bloemenmarkt Stedelijke Begraafplaatsen  

Jaarlijks kan je tussen 25 oktober en 2 november, van 9 tot 17 uur,  terecht op de stedelijke begraafplaats te Mechelen en Hombeek voor de aankoop van bloemen en chrysanten.   

Curiosamarkt 

In de maanden juni, juli, augustus en september kan je elke 2de zondag van de maand terecht op de Curiosamarkt. Je kan er gezellig snuisteren tussen een uiteenlopend aanbod van tweedehandsartikelen en curiosa. De markt gaat door op de Veemarkt tussen 8.00 en 15.00 uur.