Gepubliceerd op:
13
november
2023

mARTa en de wijk Heihoek werden de afgelopen week genomineerd uit bijna 160 kandidaten voor de Matexi award 2023. Stem mee voor de publieksprijs.

De wijk Heihoek en mARTa als ontwijde kerk ondergaan stapsgewijs een participatieve transformatie. Van bij de start spelen de buurtbewoners en lokale verenigingen een grote rol in dit verhaal. Deze metamorfose kan nu een prijs in de wacht slepen als verbindend buurtproject. Want mARTa en de wijk Heihoek werden de afgelopen week genomineerd uit bijna 160 kandidaten voor de Matexi award 2023.

De Matexi Award is dé prijs voor succesvolle buurtprojecten

Naast de prijs voor het meest verbindende initiatief is er ook de prijs voor het groenste initiatief en de publieksprijs. In de prijzenpot zit maar liefst € 16.000. Tijdens een feestelijke awardshow op donderdagavond 23 november 2023 zullen de 30 laureaten in de bloemetjes worden gezet. Zo worden de vele Belgen bekroond die zich met hart en ziel inzetten voor hun buurt.

Stemmen voor de publieksprijs

  • Tot 21 november kan je stemmen op mARTa en h.Art van de Heihoek.
  • Vertel het voort, verspreid het via sociale media, moedig je buren, familie en vrienden aan.

Ik stem nu

Met mARTa en h.art van de Heihoek zetten we in op vergroening, creëren we ruimte voor ontmoeting en bieden we kansen voor amateurkunsten. Door te ontharden, verbeteren we de aanblik en beleving van de wijk. Zo werden er tot nu toe meer dan 200 tegeltuinen aangelegd, gevelslingers aangebracht en 120 m² onthard. Door de buurtbewoners en verenigingen voortdurend te betrekken, is het trouwens een duurzaam en gedragen project.

Via verschillende workshops en participatietafels wordt de stem van de buurt gevat en dat vertaalt zich in elke stap die we zetten. Daartoe is mARTa de culturele motor en het sociale hart van de wijk. Met de activiteiten binnen OPEN mARTa trokken we begin dit jaar op enkele weken tijd bijvoorbeeld al meer dan 1500 bezoekers.