De komende kerstperiode is de eerste zonder kerstmarkt, schaatspiste of nieuwjaarsreceptie… Maar Covid-19 gaat Mechelen niet tegenhouden om er een onvergetelijke – warme – tijd van te maken. Daarom slaan Mechelen Feest vzw, Stad Mechelen en Mechelen Meemaken vzw de handen in elkaar. Samen werken ze aan één gemeenschappelijk doel: een extra warm eindejaar voor alle inwoners, ondernemers en bezoekers van Stad Mechelen.

Mechelen Houdt Je Warm afficheMechelen Houdt Je Warm 2020

Het winterprogramma Mechelen Houdt Je Warm bevat dit jaar geen kerstmarkt, schaatspiste of groots vuurspektakel. Toch heeft het alternatieve programma oog voor elke Mechelaar. De komende weken zullen er verschillende warme activiteiten georganiseerd worden. Iedereen kan deze op een eigen tempo ondernemen. Zo zal Mechelen stilaan transformeren naar een warme winterse plek.

Digitale aftelkalender

Vanaf vandaag vind je op www.mechelenhoudtjewarm.be een digitale aftelkalender naar 2021. Ontdek elke dag een nieuwe opdracht of Mechelse activiteit. Zo blijven we onszelf eraan herinneren om goed voor elkaar te zorgen. De aftelkalender rekent dus op de warmte en solidariteit die in alle Mechelaars zit.

Heb jij een hartverwarmende actie gedaan? Deel dan een foto of filmpje op sociale media met de hashtag #2800love of deel je foto in de Facebookgroep van #2800love.

Mechelse kettingbrief

De Mechelaars met elkaar verbinden, dat idee wordt heel concreet met de verzending van meer dan 100 Mechelse kettingbrieven. Elke ontvanger wordt aangemoedigd om een mooie boodschap op te schrijven voor álle Mechelaars. De brief kan 20 keer doorgegeven worden. Op 31 december worden alle kettingbrieven terug verzameld.

Online én lokaal shoppen en lokale takeaway

In deze ongewone periode is het bovendien niet enkel belangrijk om de hand te reiken naar elkaar, maar ook naar onze lokale handel en horeca. Koop tijdens de eindejaarsperiode je cadeautjes niet op grote (buitenlandse) webwinkels, maar shop online bij onze eigen handelaars.

Ontdek de digitale aftelkalender en het laatste nieuws over de Mechelse winteractiviteiten en initiatieven van Mechelse handel en horeca via mechelenhoudtjewarm.be. En deel vooral ook zelf al jouw warmte met zoveel mogelijk Mechelaars: met #2800love. Of in de facebook-groep 2800love.