Gepubliceerd op:
7
november
2019

Momenteel zijn hoogtewerkers van Blachère Illumination volop in de weer met het ophangen van de nieuwe duurzame eindejaarsverlichting. Dit gebeurt stelselmatig, waardoor sommige winkelstraten en -pleinen tijdelijk worden afgesloten voor het verkeer.

Maandag 11 november 2019 tussen 6 en 11u zullen de hoogtewerkers in de Hoogstraat, Korenmarkt, Guldenstraat en Adegemstraat de rijbaan innemen. Deze straten zijn dan tijdelijk voor het verkeer afgesloten. Daarna volgen om de beurt de Onze-Lieve-Vrouwestraat, Graaf van Egmontstraat, Hanswijkstraat en K. Mercierplein. Uiteraard zal dit niet in elke straat gelijktijdig gebeuren, maar gebeurt dit gefaseerd om de verkeershinder zoveel mogelijk te beperken.

Ook in de andere winkelstraten in het centrum, net als in de deelgemeenten wordt sfeerverlichting opgehangen. Hiervoor wordt de hinder van de hoogtewerkers zo miniem mogelijk gehouden.

De nieuwe eindejaarsverlichting, met uitsluitend duurzame ledlampjes, wordt aangestoken op de ‘Black Friday’-avond, 29 november. Die extra shoppingavond zijn de handelszaken in het stadscentrum open tot 20 uur met animatie, muziek, sfeer en acties van de handelaars. Vanaf dan baadt onze stad weer in sfeervolle eindejaarsverlichting.