Gepubliceerd op:
5
oktober
2021

Op zaterdag 16 oktober organiseert Stad Mechelen een Staten-Generaal voor cultuur.
Heb jij ook een hart voor cultuur? Schrijf je dan zeker in voor 10 oktober.

Vertegenwoordigers uit de lokale kunst- en cultuursector en Mechelaars met een hart voor cultuur zijn welkom om mee na te denken over hoe Mechelen zich als cultuurstad kan versterken en verduurzamen.

Inschrijven voor het evenement ‘Mechelen Cultuurstad’ kan nog tot en met zondag 10 oktober.

Mechelen is de voorbije jaren enorm gegroeid als cultuurstad

Museum Hof van Busleyden en Het Kunstuur zijn erbij gekomen, deze week opent een nieuwe stadscinema, Het Predikheren is een groot succes, tal van nieuwe kunstenfestivals werden opgestart en talent krijgt kansen via RADAR en Artenova.
Cultuurontwikkeling vormt een grote pijler in het beleid dat Mechelen voert. Samen met de verenigingen, kunstenaars, makers en sociaal-culturele partners werken we vanuit de stad aan een gedragen cultuurlandschap, eentje waar ook de Mechelaar een stem in heeft. We nodigen iedereen uit om mee in dialoog te gaan over de ambities en de uitdagingen waar we post-corona in de cultuursector voor staan.”

De participatievoormiddag Mechelen Cultuurstad breit verder op de Landschapstekening Kunst en Cultuur die de stad en het Mechels Kunstenoverleg (MKO) eerder dit jaar opmaakten.

Programma

  • enkele inspirerende presentaties en getuigenissen uit het lokale werkveld
  • gesprekstafels waar iedereen zijn ideeën, feedback en input kan delen. Thema’s die aan bod komen: ruimte, participatie, talentontwikkeling, verbinding

Raadpleeg het volledige programma

Waar

Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88
2800 Mechelen

Wanneer

Zaterdag 16.10.2021, 9-13u (aansluitend receptie)