Gepubliceerd op:
22
september
2021

Studio Brussel, MNM en Eén gaven vandaag het officiële startschot van De Warmste Week op de Grote Markt.

De Warmste Week, vlak voor Kerstmis tussen 18 en 24 december 2021,  kiest vanaf dit jaar voor een nieuwe aanpak en zet voortaan één maatschappelijk, actueel thema centraal. Dit jaar is dat ‘Kunnen zijn wie je bent’. Dat de VRT voor Mechelen koos, komt natuurlijk door het inclusief beleid dat de stad uitdraagt.

Peter Van de Veire en Fien Germijns lanceerden de oproep naar non-profitorganisaties om projecten in te dienen binnen het centrale thema. Het gaat om projecten die ervoor zorgen dat iederéén – jong en oud – kan zijn wie die wil zijn. 

21 jongerenambassadeurs

Grote MarktOok de 21 jongerenambassadeurs werden voorgesteld. Zij zullen het heft in handen nemen om heel Vlaanderen mee in beweging te krijgen voor dit thema.

Het trio Gloria Monserez (StuBru, Ketnet), Kawtar Ehlalouch (MNM) en Stéphan Tanganagba (Op Kot, Eén) lanceerde in de zomer een oproep naar jongeren om zich kandidaat te stellen voor de #DWW21: 21 jongeren die, samen met hen en met iedereen in Vlaanderen, het thema van De Warmste Week op de agenda te krijgen. Na de oproep kwamen er meer dan 800 inschrijvingen binnen. De groep van 21 jongeren nemen de komende maanden het voortouw in de solidariteitsactie en zijn als het ware de ‘firestarters’ die jong én oud in vuur en vlam willen zetten voor het centrale thema van De Warmste Week 2021. Uiteraard zullen ze daar de volgende weken ook de hulp krijgen van vele andere vrt-gezichten. 

Mechelen is dit jaar de gaststad voor het eerste DWW Fest  

Het nieuwe concept voorziet ook in een groot muziekfestival, talks, workshops en cinemavoorstellingen, onder de noemer DWW Fest. Onze prachtige binnenstad is het perfecte decor om dit thema te vieren. Naast Maanrock is er dus nu ook een groot stadsfestival in de winter. Een groot feest met een belangrijke boodschap. 
Mechelen Feest zal DWW productioneel ondersteunen. De exacte locaties voor mainstage, slotshow en indoorlocaties worden nog gezocht. De volgende jaren vindt DWW Fest plaats in Hasselt (2022) en Brugge (2023).