Gepubliceerd op:
24
augustus
2023

En om dat te blijven moeten we onze stad proper houden. Met onze nieuwe campagne moedigen we de Mechelaar aan om geen afval achter te laten.

Je zal de campagne tegenkomen in onze straten, en op onze online kanalen. We zorgden voor 4 toffe campagnebeelden. Eentje maakten we speciale voor de events in onze stad, waarbij we het belang van herbruikbare bekers benadrukken. Deze versie kom je vast eens tegen tijdens Maanrock de komende dagen. Bij de andere boodschappen wijzen we op het belang van het opruimen en/of meenemen van je eigen afval. Tenslotte is er ook nog een boodschap gericht aan hondenliefhebbers. 

Zwerfvuilcampagne   Zwerfvuilcampagne  

Zwerfvuilcampagne   Zwerfvuilcampagne

De bijdrage van de Mechelaar zal het werk van onze stadsmedewerkers die elke dag instaan voor een propere stad alleen maar versterken. 

De campagne werd gefinancierd door Mooimakers, de motor van de strijd tegen zwerfvuil en sluikstorten in Vlaanderen. Mooimakers organiseert campagnes, voert onderzoek, stimuleert kennisuitwisseling, ondersteunt op een proactieve manier alle betrokken actoren en zet zelf aanstekelijke acties op. Mooimakers is het merk waaronder Vlaanderen Mooi uitvoering geeft aan haar beleid. Vlaanderen Mooi is het initiatief tegen zwerfvuil en sluikstorten van de OVAM, Fost Plus en de VVSG. De OVAM is verantwoordelijk voor het afvalstoffen-, materialen- en bodemsaneringsbeleid in Vlaanderen. Fost Plus verenigt de bedrijven die verpakte producten op de Belgische markt brengen. De lokale overheden zijn verantwoordelijk voor de openbare netheid en zijn verenigd in de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (vvsg).