Gepubliceerd op:
9
mei
2023

Talentenfluisteraar, coach en auteur Luk Dewulf overhandigde gisteren het label tijdens het onderwijsforum in De Loods

Met het aanvaarden van dit label, zet Mechelen zich in om ervoor te zorgen dat alle Mechelse kinderen hun talenten kunnen ontdekken op een laagdrempelige manier.

Mechelen heeft de afgelopen jaren verschillende onderwijsprojectenopgezet waarbij de talenten van kinderen en jongeren centraal staan. Zo hebben bijna 200 Mechelse professionals sinds september 2021 een driedaagse opleiding talentcoaching gevolgd om kinderen bewust te maken van hun unieke talenten. De stad organiseert ook initiatieven om talentdenken te stimuleren en alle professionals die met kinderen werken aan te moedigen de talentenbril op te zetten. We trekken hiermee consequent de kaart van talent en brengen zo zuurstof en veerkracht in het onderwijsveld.

Een talent is iets wat je graag doet, wat je energie geeft en je dus ook intrinsiek kan motiveren. Het is waardevol om dit te kunnen capteren omdat we zo vanuit de sterktes van leerlingen kunnen werken en hen beter kunnen begeleiden. Als stad geloven we dat iedere jongere de kans moet kunnen krijgen een eigen pad te bewandelen en zo een gelukkige volwassene te worden.

Het talentvriendelijke label voor Mechelen krijgt nu een zichtbare plek aan het Sociaal Huis in de Sinte-Mettetuin en scholen en organisaties worden uitgenodigd om het verhaal van Mechelen talentenstad zichtbaar te maken in hun gebouwen met raamstickers. Het label is een aanmoediging en erkenning voor alle professionals die hier aan hebben bijgedragen.

Luk Dewulf, auteur van het boek 'Ik kies voor mijn talent', is enthousiast over de talentvriendelijke aanpak van Mechelen en geeft met het label de gepaste erkenning daarvoor.

Mechelen blijft zich inzetten voor het stimuleren van talentdenken en het ontwikkelen van de unieke talenten van alle kinderen en jongeren in de stad.

Meer informatie.