Mijn Mechelen-app

Stad Mechelen lanceert zijn eigen mobiele stadsapp. De Mijn Mechelen-app biedt je als inwoner van Mechelen heel wat voordelen. Zo heb je al het Mechelse nieuws en de UiT in Mechelen kalender snel bij de hand. Maar ook het maken van een melding of het boeken van een afspraak doe je nu snel via de Mijn Mechelen-app. Tenslotte kan je via Mijn Burgerprofiel heel wat attesten aanvragen en bijhouden in de app.

Op dit moment zijn dat er een tiental. De overige attesten en vergunningen vraag je nog steeds aan via onze website. Stad Mechelen zet in op een groeitraject op maat van de noden van onze burgers. Zo moet je in de toekomst alle attesten en vergunningsaanvragen ook via de app kunnen doen. 

Download de app

Download vanuit de App StoreDownload vanuit Google Play Store

Een app op maat van de Mechelaar

De eerste versie van de Mijn Mechelen-app kan je nu downloaden via je iPhone of Android-toestel. Je kunt hier onder meer lokaal nieuws en plaatselijke evenementen bekijken, afspraken maken met de stadsdiensten en meldingen doen. Naast die reeks lokale functionaliteiten heeft de stadsapp nog meer te bieden. Zo vraag je in enkele klikken attesten en vergunningen aan. Ontdek ook de handige brievenbus waar je berichten kan bekijken van de overheid. En daar blijft het niet bij, want stap voor stap zullen meer functionaliteiten toegevoegd worden aan de app. 

Functionaliteiten

Als inwoner kan je via Mijn Mechelen:

  • Meldingen doen; bijvoorbeeld sluikstorten, overlast, schade aan de weg, …
  • Afspraken maken bij het Huis van de Mechelaar
  • Lokaal nieuws volgen

Tegelijkertijd kan je ook de Mijn Burgerprofiel functionaliteiten gebruiken:

  • eBox, aanvragen, vergunningen, attesten, gegevens raadplegen, meldingen ontvangen, …
  • Extra generieke functionaliteiten: evenementen in je buurt, nieuws, vacatures, ...

Pilootgemeente Mijn Burgerprofiel-app

De stadsapp Mijn Mechelen is de lokale variant van de Mijn Burgerprofiel-app. Die werd recent gelanceerd door de Vlaamse overheid. Mechelen is één van de dertien pilootgemeenten die een lokale variant van de app uitbrengt. Daarvoor werkte de stad de voorbije maanden intensief samen met de ontwikkelaars van de Vlaamse overheid. 

Wat brengt de toekomst?

We lanceren nu een eerste versie van de Mijn Mechelen-app op Android en iPhone. Dit is pas het beginpunt, want de app wordt continu verbeterd en uitgebreid. Geef je vragen, opmerkingen en suggesties door en we gaan ermee aan de slag.

Hulp nodig?

Bekijk dan de helppagina voor de stadsapp voor meer informatie.