Samen met het nieuwe parkeergeleidingssysteem is er ook een parkeergeleidingsapplicatie voor smartphones, die gratis te downloaden is voor iOS- en Android-toestellen. De online app geeft de bezettingsgraad van de parkings weer, zodat je waar je maar wil kan kijken waar je best parkeert. Bovendien is het ook mogelijk om een bestemming in te geven, waarna een aantal parkings worden gesuggereerd. Na een keuze van parking wordt je route op een kaart weergegeven. De applicatie ‘DeParking' wordt gratis verspreid in de Google Play Store en de App Store van Apple.

Download voor iOSDownload voor Android

Hoe werkt de app?

Na het opstarten van de app selecteert je ‘Mechelen’. Daarna kan je op drie manieren werken.

Kies onderaan voor een lijst van alle parkings

De lijst van alle beschikbare parkings wordt getoond, ofwel gesorteerd op aantal vrije plaatsen, ofwel gesorteerd op naam (instelbaar). Als de beschikbare parkeercapaciteit in een parking voldoende groot is, wordt in groene led’s 'VRIJ' aangeduid. Gaat het beschikbare aantal plaatsen onder een bepaalde drempel, dan wordt het aantal beschikbare plaatsen in witte cijfers aangeduid. Als de parking helemaal volzet is, wordt in rode led’s 'VOL' op het scherm getoond. Bij een gesloten of onbeschikbare parking wordt een rood andreaskruis 'X' getoond.
Het parkingpictogram geeft aan of de parking al dan niet overdekt is. De gegevens worden om de minuut automatisch vernieuwd. Klik je op een individuele parking, toont de detailinformatie het adres, de openingsuren en contactinformatie. Klik je bovenaan op 'Kaart', dan krijg je alle parkings op een kaart te zien, met aanduiding van de bezettingsgraad.

Kies onderaan een lijst van nabije parkings

De lijst van alle beschikbare parkings wordt getoond, aflopend op de afstand tot de parking (hiervoor moet je app toegang hebben tot ‘location services’ in iOS).

Zoek op bestemming

Klik daarna onderaan op ‘Zoeken’ en vorm (een gedeelte van) de straatnaam. De lijst van alle nabije parkings wordt dan getoond, aflopend gesorteerd op de afstand tot de bestemming.