Met de trein

Door zijn centrale ligging is Mechelen vlot bereikbaar per trein vanuit zowat alle Belgische en Europese steden. Vanuit Brussel, Leuven en Antwerpen sta je in 20 minuten in de stad. Mechelen heeft twee stations: station Mechelen-Centraal en station Mechelen-Nekkerspoel. Beide stations bevinden zich op wandelafstand van het stadscentrum. Vanuit Mechelen-Centraal is het ongeveer 15 minuten stappen tot aan de Grote Markt, terwijl je er vanuit Mechelen-Nekkerspoel amper 10 minuten over doet. Je moet er wel rekening mee houden dat niet alle treinen in Mechelen-Nekkerspoel halt houden.

Meer informatie over de dienstregeling van de treinen kan je terugvinden op de website van de nmbs of in de stations.

In het Mechelse station staan bovendien Blue-bikes  http://www.blue-bike.be/nl/blue-bike-points/mechelen voor je klaar, handige fietsen die je als abonnee gemakkelijk kan huren. Zo ben je in no time op je bestemming!

Station Mechelen-Centraal
Koning Albertplein 2
2800 Mechelen
+32 15 40 20 40
www.nmbs.be

Station Mechelen-Nekkerspoel
Ontvoeringsplein
2800 Mechelen
+32 15 40 26 20


Met de bus

Dankzij zijn centrale ligging heeft Mechelen zowel een uitgebreid busnetwerk naar de omliggende gemeenten toe, maar ook goede verbindingsmogelijkheden met de andere centrumsteden. De busstations van Mechelen-centrum bevinden zich op de Veemarkt en aan het station.

Voor meer gedetailleerde informatie raadpleeg je best de routeplanner op de website van De Lijn.

De Lijn Mechelen
Stationsstraat (NMBS-station)
2800 Mechelen
+32 15 40 87 11
www.delijn.be


Per taxi

Taxi's zijn vaak een goede aanvulling op het openbaar vervoer. Ook voor wie uitgaat en een glaasje drinkt is een taxi de ideale oplossing. In Mechelen is het via het TOV-biljet mogelijk om de bus en de taxi te combineren. Meer info:  https://www.delijn.be/nl/vervoerbewijzen/ritkaarten-dagpassen/Biljet-toeristische-uitstap/TOV-biljet.html

Aan het station van Mechelen vind je een of meerdere taxi's op de vaste staanplaatsen vlakbij de stationsuitgang op het Koning Albertplein. Ook op andere plaatsen in de stad vind je vaste parkeerplaatsen voor taxi's, maar deze zijn niet altijd ingenomen. In dat geval bel je best een van de Mechelse taximaatschappijen om een taxi te reserveren.


Met de fiets

Mechelen is erg gunstig en centraal gelegen, ook voor fietsers. Je kan je fiets laten herstellen of een (tweedehands) fiets kopen bij:

Geen fiets? Leen er één aan het station via http://www.blue-bike.be/nl/.

Staat je band een beetje plat? Maak dan handig gebruik van de openbare fietspomp.

Fietsdiefstal:

Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk kenmerken van je fiets weet en dat ze eventueel ook op de fiets zichtbaar zijn. Een goede methode om je fiets te registreren is je fiets laten graveren, labelen of gebruik te maken van de fietspas. Meer info...

Meer tips vind je hier.

 

Parkeren in Mechelen


Waar parkeer je best:

  • Wil je lang parkeren? Kies voor een van onze randparkings. Voordelig tijdens de week en gratis in het weekend.
  • Wil je in het centrum parkeren? Kies voor een van onze ondergrondse parkings
  • Wil je op straat parkeren in het centrum: dat kan gedurende maximaal 2 uur, betalen kan aan de automaat of via sms.

Rondom het centrum is een blauwe zone waar op werkdagen gedurende maximaal 2 uur kan geparkeerd worden, mits voorleggen van de parkeerschijf.

Bekijk ook het parkeerplan voor een beknopt overzicht van de parkeermogelijkheden in Mechelen