Gepubliceerd op:
5
oktober
2023

Wil jij het woon-werkverkeer van jouw werknemers duurzamer maken? Of wil je publieke laadinfrastructuur uitrollen op jouw (privaat) domein? Dan kunnen deze subsidies je misschien een duwtje in de rug geven.

Pendelfonds

Het pendelfonds van de Vlaamse overheid subsidieert duurzaam woon-werkverkeer. Bedrijven of private organisaties met een vestiging in Vlaanderen en minimaal 10 werknemers, kunnen aanspraak maken op deze subsidie. 
Plan je de komende 4 jaar een investering in fietsenstallingen (met oplaadpunten, douches, lockers ...), een fietspad op eigen terrein, een fietsleasesysteem voor medewerkers of een andere mobiliteitsmaatregel? Dan is het Vlaamse Pendelfonds mogelijk interessant.

Tot 18 oktober kan je vrijblijvend een dossiernummer aanvragen. De definitieve subsidie-aanvraag dien je in voor 18 januari.

Lees alle info en voorwaarden op pendelfonds.be.

Heb je hulp nodig bij het voorbereiden van je dossier? Dan kan je terecht bij VLOT voor advies op maat.

Publieke laadinfrastructuur op privaat domein

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarom wil de Vlaamse overheid meer (semi)publieke laadpalen op private domeinen zoals bedrijventerreinen, publiek toegankelijke parkings ... en lanceert ze een projectoproep. De oproep past binnen het actieplan 'Clean Power for Transport (CPT)'. Daarmee maakt de Vlaamse overheid werk van de omschakeling naar zero-emissievervoermiddelen en vervoermiddelen aangedreven door alternatieve brandstoffen.

Tot 10 november 2023 kan iedereen een projectvoorstel indienen via het aanvraagformulier. De laadpalen dienen voorzien te worden van 100% groene stroom en moeten 24 uur op 7 dagen publiek toegankelijk zijn. De andere voorwaarden waaraan de projecten moeten voldoen vind je op de infopagina van de projectoproep.