Gepubliceerd op:
2
oktober
2017

Mechelen maakt gretig gebruik van de groene Mobit-fietsen. Door de slimme sloten met ingebouwde GPS hoef je niet meer naar vaste staanplaatsen te rijden. Handig!

In september 2017 kreeg Mechelen de kans om het nieuwe fietsdeelsysteem van Mobit gratis uit te testen. Zo’n 200 fietsen werden verspreid in onze binnenstad. Tijdens de proefperiode bleek dat Mechelen met meer dan 800 gebruikers en bijna 3000 geregistreerde ritten het beter doet dan andere steden die in september ook in dit systeem stapten. De stad koos ervoor om ook in 2018 de samenwerking met Mobit verder te zetten. 

Door de slimme sloten met ingebouwde GPS hoef je niet meer naar vaste staanplaatsen te rijden. Je kijkt gewoon op de app voor de dichtstbijzijnde fiets, scant de QR-code met de app waarna het slot openspringt, en je rit begint te lopen. Wanneer je je fiets parkeert en het slot sluit, worden de rit en de betaling ervan automatisch geregistreerd in de app.

Bij je inschrijving dien je 49 euro te betalen als waarborg. Tijdens je gebruik betaal je per 20 minuten. Voor ritten korter dan 4 minuten, geldt er een speciaal tarief van €0,29. De concrete prijzen vind je hieronder terug.

Periode

Tarief per begonnen blok van 20 min

1ste uur

€0,45

2de uur

€0,65

3de uur

€0,80

Volgende uren:

€1,00

 Voor meer informatie: www.mobit.eu