Project Mozaïek is een initiatief van Stad Mechelen en Sint-Katelijne Waver. Met dit project ondersteunen we nieuwkomers bij hun integratieproces. Integreren verloopt soms moeizaam. Daarom willen we dat proces verbeteren en versnellen. We geven mensen de kans om deel te nemen aan de samenleving en om een sociaal netwerk uit te bouwen. Zo voelen de deelnemers dat ze erbij horen.

De buddywerking van project Mozaïek maakt deel uit van de 4de pijler van het inburgeringstraject: sociale netwerking en participatie voor inburgeraars. Maar alle nieuwe Mechelaars zijn welkom om deel te nemen.

Om ons doel te bereiken rekenen we ook op het engagement van Mechelaars die buddy willen zijn van een nieuwkomer. Hier vind je alle info.

Omdat iedereen uniek is, werken we op maat van de vragen, noden, interesses en wensen van de deelnemers. Zo willen we hun talenten, skills en know how naar voor brengen. We stimuleren een ondersteunen een gelijkwaardige relatie tussen de buddy’s waar interculturele uitwisseling een belangrijke rol speelt.

Project Mozaïek wordt ondersteund door deze partners