Subsidie 'Paraat voor het klimaat'

Met de wedstrijd 'Paraat voor het klimaat' subsidieert de stad sinds 2015 jaarlijks twee klimaatinvesteringen van scholen met 35.500 euro.

Subsidie 'Schoonste School'

Afval  blijft een aandachtspunt op school. De stad Mechelen organiseert daarom de wedstrijd de Schoonste School, met 500 euro als hoofdprijs! Ook IVAREM helpt je op weg met de Afvalarme school 2020, composteren, gratis workshops, educatieve koffers & drukwerk,  materiaal om te sorteren, een bezoek aan het recyclagepark en nog veel meer.

MOS-begeleiders

Door het bos de bomen even kwijt? Vraag dan hulp aan de MOS-begeleiders. Zij komen graag langs op je school en helpen je weer op het juiste pad!

Kamp C Scholenwerking (Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen)

Energievriendelijk bouwen en bewust wonen zijn de laatste jaren geen uitzondering meer. Toekomstige bouwers en bouwprofessionelen zullen hoe dan ook aan steeds strengere normen en eisen moeten voldoen. Bij Kamp C kun je als leerkracht de zelfgidsbrochure downloaden of gebruik maken van het hapklaar lesmateriaal.

Nog inspiratie nodig?

Ontdek het aanbod bij De Milieuboot (rivieren), EVA vzw (vegetarisme), FSC (papier), BOS+ (bossen), Mobiel 21 (mobiliteit), Studio Globo (klimaatverandering), VELT (duurzame voeding), Natuurpunt (natuurbeleving), De Aanstokerij (vorming via spel), WWF  (natuurbehoud), GoodPlanet Belgium en Djapo vzw  (duurzame ontwikkeling ),…