Tijdens de week van Internationale Vrouwendag (8 maart) stellen we je graag een aantal sterke vrouwen voor met een hart voor Mechelen en met een hart voor vooruitgang.

Het zijn vrouwen die in hun job of vrije tijd zelf andere vrouwen stimuleren, inspireren, motiveren, vooruit helpen,…  We vertellen hun verhalen in de hoop anderen te inspireren. 
Hou deze pagina in de gaten, want elke dag publiceren we een nieuw verhaal.

woensdag 7 maart
Debbie Jacobs & Saïda Boutkabout

donderdag 8 maart
Christina De Witte & Griet Proost

 Debbie JacobsSaïda Boutkabout
 Christina De WitteGriet Proost

vrijdag 9 maart
Fatiha Lamara & Malika Zariouh

zaterdag 10 maart
Samira Essiaf & Lies Schwartz

 Fatiha LamaraMalika Zariouh

 Samira EssiafLiesbeth Schwartz

Geïnspireerd door deze sterke vrouwen en ken je zelf ook een inspirerende vrouw die je graag eens in de kijker wil zetten? Surf dan naar onze Facebookpagina, vertel ons wie jij een topvrouw vindt en waarom, en maak kans op een duoticket voor de voorstelling 'Muy Complicado' op 17 maart in Arsenaal/Lazarus.

 

Nieuwe Maan XX-editie

Een statement kan je het wel noemen: de Nieuwe Maan van maart laat voor de gelegenheid enkel vrouwen aan het woord. Omdat vrouwen nog niet overal ter wereld een stem krijgen, koos het stadsbestuur ervoor om dit nummer symbolisch aan hen te schenken. Zelfs het voorwoord dat traditioneel door Burgemeester Bart Somers wordt ingevuld, werd dit keer geschreven door de drie vrouwelijke schepenen Greet Geypen, Katleen Den Roover en Marina De Bie. Voorts zoemt de Nieuwe Maan in op vrouwen met verschillende achtergronden, verschillende interesses, verschillende leeftijden… Stuk voor stuk interessante vrouwen.

Herlees het nummer hier: https://www.mechelen.be/files/uploads/document/nm_67-fa_lr.pdf?lang=nl

                       

 

‘Allemaal gelijk, of niet?’

We kijken ook over de grenzen heen met de expo van Plan International België. Plan moedigt jongeren wereldwijd aan om gelijkheid tussen mannen en vrouwen te verdedigen. Ook in België.

De tentoonstelling gaat over gendergelijkheid en kwam tot stand in het kader van de campagne ’Unlock the Power of Girls’. Voor de expo ’Allemaal gelijk, of niet?’ stuurde Plan International België tien jonge reporters uit België, Benin, Cambodja en Ecuador op pad om leeftijdsgenoten te interviewen. Zo kwamen ze te weten wat meisjes en jongens uit die landen denken over gendergelijkheid. Deze fototentoonstelling opent op 8 maart en vestigt zich 2 weken lang in het Huis van de Mechelaar. Bij de expo hoort een lespakket voor 2de en 3de graad secundair onderwijs.  

“Binnen de werking van het Mondiaal Beleid werken we de volgende twee jaar, op voordracht van de Mondiale Raad, rond het thema 'Kwaliteitsonderwijs en vorming voor iedereen'. In dit thema is de component gendergelijkheid uiteraard ook sterk aanwezig. Degelijk onderwijs is geen garantie op gelijke rechten, maar het is een belangrijke stap in de emancipatie van vrouwen in het Zuiden. Het is dan ook een goede zaak dat we bij de start van deze nieuwe cyclus de fototentoonstelling ‘Allemaal gelijk, of niet?’ mogen ontvangen”, aldus Marina De Bie, schepen van Mondiaal Beleid.

 


Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.