Gepubliceerd op:
31
januari
2020

De inwoners van de wijk Bethaniënpolder-Auwegemvaart testen momenteel twee deelbakfietsen. In de toekomst willen we deelbakfietsen in heel Mechelen. Interesse? Meld je vandaag al aan.

Mechelaars delen al heel wat vervoers­middelen: auto’s, fietsen en weldra weer steps. Binnenkort voegen we misschien elektrische bakfietsen toe aan dat lijstje. De buurtbewoners
van het Stroom­project uit de buurt Bethaniënpolder­-Auwegemvaart testen momenteel twee Cargoroo­deelbak­fietsen in hun buurt. In de toekomst willen we het bakfietsendeelsysteem over heel Mechelen uitrollen.

Waarom?

Na een rondvraag bleken Mechelaars veel interesse te hebben in het delen van bakfietsen. Zowel om uitstapjes te doen met de kinderen als om bood­schappen te doen. Het is sowieso een duurzaam alternatief voor de auto. Maar elektrische bakfietsen zijn duur in aankoop en nemen veel plaats in om te stallen. Door bakfietsen te delen en die op publieke plekken te plaatsen, wordt het voor iedereen eenvoudi­ger om voor een bakfiets te kiezen.

Stroom?

Stroom is een project in de buurt Bethaniënpolder­Auwegemvaart, waarbij de stad test hoe Mechelen samen met zijn inwoners kan evo­lueren naar een circulaire stad. Een circulaire stad is een stad waar delen, herstellen en hergebruiken van materialen het nieuwe normaal is.

Wil jij ook een bakfiets delen in jouw buurt?

Meld je aan op mechelenklimaatneutraal.be/bakfiets­-delen. We contacteren je zodra het hele systeem op punt staat.