Gepubliceerd op:
16
september
2021

Een nieuwe audiowandeling gidst je langs 10 plekken waar je kan luisteren naar getuigenissen over mobiliteit, sociaal beleid, klimaat & milieu en economie. Luister en ontdek hoe we duurzaam bouwen aan onze stad van morgen.

'Mechelen van Morgen' is een nieuwe audiowandeling die uitlegt hoe we vandaag werken aan de stad van morgen. Mobiliteit, sociaal beleid, klimaat & milieu, economie en de raakvlakken ertussen komen aan bod. Want in stadsontwikkeling komen al die beleidsdomeinen samen.

De wandeling is 5 kilometer lang en duurt ongeveer 90 minuten. Ze is interessant voor bewoners, bezoekers en andere steden en gemeenten. 

Je kan de wandeling volgen via de gratis app van Visit Mechelen.

Niet alleen in Mechelen

De wandeling is geïnspireerd op de Jane’s walk. Jane verwijst naar Jane Jacobs (1916-2006), een Amerikaans-Canadese stadsplanner. Onder de noemer ‘Jane’s walk’ worden wereldwijd wandelingen georganiseerd van 90 minuten in steden die inzoomen op hoe de stad zich ontwikkelde op vlak van duurzame mobiliteit, kwalitatieve invulling van publieke ruimte, duurzaamheid, diversiteit en sociaal beleid in het algemeen. In België worden zo Jane’s Walks georganiseerd in onder meer Brussel.

Met medewerking van Netwerk Duurzame Mobiliteit en met middelen van de European Grean Leaf Award