Gepubliceerd op:
19
maart
2021

24 campagneborden in Mechelen moedigen chauffeurs en fietsers aan om meer rekening te houden met elkaar. Samen kunnen we de veiligheid voor alle weggebruikers verhogen.

De campagne moedigt chauffeurs en fietsers aan om meer rekening te houden met elkaar. Door even in de rol van de andere weggebruiker te kruipen, wat extra aandacht te hebben en elkaar te bedanken, kan iedereen mee het verschil maken. Een kleine moeite kan een groot effect hebben op de fietsveiligheid.

De 24 campagneborden staan op zorgvuldig gekozen locaties verspreid over Mechelen. Met een vriendelijke en positieve “bedankt-knipoog” vragen ze aandacht voor specifieke situaties die gevaarlijk kunnen zijn voor verschillende weggebruikers.

Het gaat bijvoorbeeld over automobilisten die op het fietspad staan, afslaan zonder op de fietsers te letten of te weinig zijdelingse afstand houden bij het voorbijrijden van fietsers. Maar ook fietsers die in het donker zonder verlichting rijden, de voorrangsregels niet naleven of hun snelheid niet aanpassen in de buurt van fietsende kinderen, wandelaars of senioren.

Wat doet Mechelen

Stad Mechelen doet veel inspanningen om de veiligheid op de weg te verhogen voor alle weggebruikers. De stad verbetert de infrastructuur en pakt herstellingen stelselmatig aan. Via regelmatige acties wijst Stad Mechelen weggebruiker op hun verantwoordelijkheid in het verkeer. Samen met 187 andere gemeenten in Vlaanderen en de VSV zet Stad Mechelen nu haar schouders onder deze nieuwe campagne. 

Meer informatie over de campagne: www.fietsveilig.be