Gepubliceerd op:
23
februari
2021

Als klimaatneutrale stad wil Mechelen elektrisch rijden en (elektrisch) autodelen promoten. Daarom komen er dit voorjaar 13 nieuwe laadpalen bij, bovenop de bestaande.

Hou jij van onze planeet? En wil je dat die nog lang meegaat? Werk dan mee aan onze klimaatneutrale stad door energiezuinig te rijden. Dat doe je het liefste met de fiets. Heb je toch een auto nodig? Kies dan voor elektrisch. Of beter nog: kies voor (elektrisch) autodelen.

Voluit voor elektrisch gaan, betekent natuurlijk dat er voldoende laadplaatsen nodig zijn. Logisch dus dat de stad investeert in extra plekken om de batterijen op te laden. Momenteel vind je al heel wat laadpalen verspreid over Mechelen. Daar komen de komende maanden nog 13 laadpalen bij. Neem hier een kijkje voor het overzicht van de locaties.

Aan elke laadpaal vind je een parkeerplaats om je eigen elektrische wagen op te laden, de tweede parkeerplaats is voorbehouden voor elektrische deelwagens.

Meer info over elektrisch rijden in Mechelen

Paal volgt wagen

Wil je elektrisch rijden, maar is er toch nog geen laadpaal in jouw buurt? Dan kan je kosteloos een publieke laadpaal aanvragen bij Fluvius. Dat gebeurt volgens het principe 'Paal volgt wagen'. Je kan hiervoor nog tot 31 maart 2021 een aanvraag indienen.

Clean Power for Transport

De doorbraak van elektrische mobiliteit is een belangrijke maatregel in het actieplan “Clean Power for Transport“, een projectsubsidie van de Vlaamse overheid. Dit project voorziet 5000 publieke laadpalen in Vlaanderen tegen 2020 en stimuleert lokale besturen voor de uitrol ervan.