Gepubliceerd op:
14
januari
2022

Binnenkort kan je jouw fiets zorgeloos achterlaten aan station Mechelen-Nekkerspoel. Er komt een grote nieuwe, deels bewaakte fietsenstalling. De oude stalling wordt weggehaald op 20 januari. Haal daarvoor zeker je fiets weg!

Er zullen nog genoeg parkeerplaatsen zijn voor wie met de auto komt.  

Wanneer starten de werken?  

In de week van 10 januari start NMBS met de eerste voorbereidingen. Om daarna te kunnen beginnen aan de echte werken, moet de fietsenstalling leeg zijn. Daarom worden op 20 januari de fietsen die er nog staan weggehaald.

24 januari start de heraanleg. Vanaf dan is doorgaand verkeer via het Ontvoeringsplein niet meer mogelijk voor voetgangers, fietsers en auto’s. Begin maart kunnen voetgangers en fietsers wel opnieuw veilig langs de werken passeren. 

De werken duren tot en met mei. Het plein wordt opnieuw aangelegd, er komt groen, 500 nieuwe, overdekte plaatsen voor jouw fiets en een beveiligde fietsenstalling.  

Iedereen zal vrij gebruik kunnen maken van de overdekte fietsenstalling. Om de beveiligde plaatsen te gebruiken, heb je een parkeerabonnement nodig. Dit koop je in de loketten of ticketautomaten van NMBS.  

Mijn fiets werd weggehaald 

Geen zorgen. We houden de opgehaalde fietsen tijdelijk bij in ons magazijn. Maak een afspraak via 0479 99 75 16 om je fiets op te halen. Vergeet jouw sleuteltje niet: zonder sleutel kunnen we jouw fiets niet meegeven. 

Waar parkeer ik nu mijn fiets of auto?  

Tijdens de werken voorziet NMBS een tijdelijke fietsenstalling.  

Ook blijven er nog enkele parkeerplaatsen beschikbaar. Je kan je auto bijvoorbeeld ook kwijt op het Ontvoeringsplein, enkel bereikbaar via de Sint-Rumoldusstraat. Dit blijft ook na de werken zo.

Je kan ook parkeren in de Lakenmakersstraat. Deelwagens worden mee naar deze straat verplaatst. Cambio informeert zijn gebruikers. Voor personen met een handicap zijn er nog steeds plaatsen beschikbaar voor het stationsgebouw.