Gepubliceerd op:
23
december
2021

Tijdens de kerstvakantie is het vaccinatiecentrum op enkele avonden tot 22u geopend. Zo kunnen we sneller en meer boosterprikken zetten tegen de Omikron-variant. Op zaterdag 8 januari start de vaccinatie voor kinderen van 5 tot 11 jaar.

Avondopeningen

Om de opmars van de Omikron-variant te vertragen willen we zo veel mogelijk Mechelaars zo snel mogelijk hun boosterprik geven. Tijdens de kerstvakantie is het vaccinatiecentrum daarom op volgende dagen extra laat geopend:

  • Dinsdag 28 en woensdag 29 december: geopend van 10 - 22u
  • Van maandag 3 tot vrijdag 7 januari: geopend van 10 – 22u

Op andere dagen is het vaccinatiecentrum open van 10 tot 18u.

Meer info over de XL-prikdagen.

Vaccinatie kinderen

Daarnaast starten we op zaterdag 8 januari met de vaccinatie bij kinderen van 5 tot 11 jaar. Door je kind te laten vaccineren, wordt het beschermd tegen COVID-19 én raakt het gezins-, school- en vrijetijdsleven van kinderen minder verstoord.

Elke zaterdag in januari (8, 15, 22 en 29 januari) kunnen kinderen van deze leeftijd van 10u tot 18u terecht in het vaccinatiecentrum voor hun eerste prik. Dit kan ook op woensdag 26 januari van 12 tot 20u.

Om een afspraak te krijgen voor je kind hoef je niets te doen. Je krijgt hiervoor een uitnodiging in je (digitale) brievenbus. Drie weken na de eerste prik, vindt de tweede plaats.

Lees meer over je afspraak en hoe een bezoek aan het vaccinatiecentrum in zijn werk gaat.

Meer weten over vaccinatie bij kinderen? Raadpleeg de website van de overheid.