Gepubliceerd op:
22
mei
2023

Komende maand sensibiliseren we steppers en fietsers in het verkeer. Want verkeersovertredingen brengen heel wat gevaarlijke risico’s met zich mee.

We merken dat steppers en fietsers regelmatig dezelfde verkeersovertredingen begaan. We willen deze groep dan ook sensibiliseren zich in het verkeer veilig te gedragen. Dat doen we via een campagne in onze stad, vooral op plekken waar we regelmatig overtredingen opmerken. Daarnaast brengen we de campagne ook op sociale media.

Een verkeersovertreding maken brengt gevaarlijke risico’s met zich mee. Dat is zeker. Maar je bent door een boete ook vaak geld kwijt. En dat is iets wat iedereen meteen voelt. We spelen met onze campagne hier dan ook op in en motiveren zo iedereen om stil te staan bij het juiste gedrag in het verkeer. Vergeet niet dat je vaak ook nog een administratieve kost moet betalen ook. Door de regels te volgen, kan je dit allemaal vermijden.  

veiligheidscampagne Noorveiligheidscampagne Catoveiligheidscampagne Stefveiligheidscampagne Rayan

Aangezien we vooral jeugd willen aanspreken, stemden we deze campagne voor de start ook af met de doelgroep. Zo hopen we hen zo goed mogelijk te raken met onze boodschap. 

Ook politie zet zijn schouders onder deze campagne. Scholen kregen de vraag of ze een bezoek van de politie wouden. Tijdens een presentatie zullen ze het belang van veiligheid benadrukken. 


Krijg elke maand het laatste nieuws in verband met mobiliteit in jouw inbox. Schrijf je in op de nieuwsbrief mobiliteit.