Door grote drukte en de nationale corona-maatregelen kan de responstijd op uw schrijven langer oplopen dan gewoonlijk (gemiddeld 4 tot 5 weken).

Gelieve u ondertussen geen zorgen te maken: alle vragen worden beantwoord. Afspraken voor concrete dossiers kunnen steeds maximaal digitaal plaats vinden.

Om een afspraak in te plannen, gelieve te mailen naar bouwdienst@mechelen.be met als onderwerp: "Afspraak - projectnaam en/of adres" (Bv: "Afspraak - verbouwing Grote Markt 1, 2800 Mechelen").

De Stad Mechelen werkt achter de schermen volop aan de verbetering van haar dienstverlening, zodat we u in de toekomst sneller en efficiënter van dienst kunnen zijn.

omgevingsloketZowel voor zuiver stedenbouwkundige, zuiver milieutechnische, zuiver socio economische, zuivere vegetatiewijzigingen als gemengde projecten moet je een omgevingsvergunning aanvragen.

Hieronder kan je een omgevingsvergunning aanvragen, maar vind je ook een overzicht van alle lopende openbare onderzoeken en beslissingen over de aanvraag van een omgevingsvergunning. Het snelinvoerloket behandelt projecten waar een architect niet verplicht is. Sinds 1 januari 2018 verloopt de behandeling van de dossiers volledig digitaal.

Uitzonderingen

Soms mag je je dossier nog wel analoog indienen:

  • Voor handelingen waarbij de medewerking van de architect niet verplicht is
  • Voor Ingedeelde Inrichtingen of Activiteiten (IIOA) van klasse 3
  • Voor bijstellingen van verkavelingen waar kavelgrenzen niet wijzigen

Wordt een omgevingsvergunning toch analoog ingediend, dan wordt die gedigitaliseerd. Voor die omzetting betaalt de indiener bijkomend 327 euro boven op de dossierkosten.

Heb je hulp nodig bij het digitaal indienen via het snelinvoerloket? Maak een afspraak met de dienst Omgeving en een medewerker van de bouwdienst helpt je om het dossier ter plekke in te voeren. Hiervoor moet je alle nodige dossierstukken meebrengen.

Let op!

Is je ingediende aanvraag onvolledig en moet je nog documenten toevoegen? Of moet je de inhoud wijzigen om tegemoet te komen aan ingediende bezwaren of uitgebrachte adviezen? Vanaf 7 september 2020 kan je daarvoor de functionaliteit 'projectinhoudversies' gebruiken. Op de website van de Vlaamse overheid vind je een handleiding en instructiefilmpje over projectinhoudversies.

Lukt het niet? Neem dan contact op met de helpdesk van het omgevingsloket via 015 45 45 91 of helpdesk.omgevingsvergunning@dxc.com