Momenteel wordt de Bouwdienst overspoeld met vragen en is het heel erg druk. We doen ons uiterste best om alle vragen zo snel mogelijk te beantwoorden. Hou wel rekening met deze termijnen:

  • Vragen over lopende dossiers: binnen de 5 werkdagen antwoord
  • Vragen over nieuwe dossiers: binnen de 3 weken antwoord

 

Alvast bedankt voor uw begrip.
Het team van de Bouwdienst

omgevingsloketZowel voor zuiver stedenbouwkundige, zuiver milieutechnische, zuiver socio economische, zuivere vegetatiewijzigingen als gemengde projecten moet je een omgevingsvergunning aanvragen.

Hieronder kan je een omgevingsvergunning aanvragen, maar vind je ook een overzicht van alle lopende openbare onderzoeken en beslissingen over de aanvraag van een omgevingsvergunning. Het snelinvoerloket behandelt projecten waar een architect niet verplicht is. Sinds 1 januari 2018 verloopt de behandeling van de dossiers volledig digitaal.

Uitzonderingen

Soms mag je je dossier nog wel analoog indienen:

  • Voor handelingen waarbij de medewerking van de architect niet verplicht is
  • Voor Ingedeelde Inrichtingen of Activiteiten (IIOA) van klasse 3
  • Voor bijstellingen van verkavelingen waar kavelgrenzen niet wijzigen

Wordt een omgevingsvergunning toch analoog ingediend, dan wordt die gedigitaliseerd. Voor die omzetting betaalt de indiener bijkomend 327 euro boven op de dossierkosten.

Heb je hulp nodig bij het digitaal indienen via het snelinvoerloket? Maak een afspraak met de dienst Omgeving en een medewerker van de bouwdienst helpt je om het dossier ter plekke in te voeren. Hiervoor moet je alle nodige dossierstukken meebrengen.

Let op!

Is je ingediende aanvraag onvolledig en moet je nog documenten toevoegen? Of moet je de inhoud wijzigen om tegemoet te komen aan ingediende bezwaren of uitgebrachte adviezen? Vanaf 7 september 2020 kan je daarvoor de functionaliteit 'projectinhoudversies' gebruiken. Op de website van de Vlaamse overheid vind je een handleiding en instructiefilmpje over projectinhoudversies.

Lukt het niet? Neem dan contact op met de helpdesk van het omgevingsloket via 015 45 45 91 of helpdesk.omgevingsvergunning@dxc.com