De onderwijspartners van de secundaire scholen uit de regio Mechelen keken ernaar uit om jullie live te kunnen ontmoeten op de onderwijsbeurs van 19 februari in Technopolis. Deze onderwijsbeurs is een interessante manier om op korte tijd het ruime gamma van onderwijsinstellingen en haar opleidingen in één ruimte te verkennen.

De interesse is groot, maar het evenement kan wegens de coronapandemie en de daaraan verbonden veiligheidsmaatregelen helaas niet live doorgaan. Professioneel ondersteund door de preventieadviseurs werden alle veiligheidsmaatregelen in kaart gebracht, maar werd er geconcludeerd dat het eigenlijke doel van deze beurs, namelijk het ruime gamma van onderwijsinstellingen en haar opleidingen in één ruimte op korte tijd verkennen, niet gerealiseerd kan worden in deze setting.

We laten jullie als ouders en de kinderen niet in de kou staan. Zoals vorig jaar, hebben de onderwijsinstellingen interessante filmpjes gemaakt waarin ze hun school voorstellen. In de adreslijst op www.mechelen.be/adres vind je een overzicht van alle Mechelse scholen. Je kan meteen klikken op het filmpje van de school die je kiest of rechtstreeks naar hun website gaan. Contacteer gerust de scholen telefonisch of per e-mail om alle informatie te vragen die je nodig hebt.

We zijn er ons allen van bewust dat dit geen ideaal scenario is om een schoolkeuze voor je kind te maken. Toch stellen de onderwijspartners, in nauwe samenwerking met de stad alles in het werk om jullie goed te informeren, opdat je een goed overwogen aanmelding kan doen via http://aanmelden.school  van 28 maart tot 25 april. Dit om je 12-jarige nadien te kunnen inschrijven in een school.

Heb je geen smartphone, tablet of computer met internet? Heb je hulp nodig bij het digitaal aanmelden?
Je kan altijd terecht bij de Opvoedingswinkel Mechelen. Zij  kunnen je helpen met de zoektocht naar een school. Ook als het aanmelden en het inschrijven niet lukt, helpen ze je graag verder. Je kan natuurlijk ook hulp vragen aan familie, buren en bij de scholen zeker terecht.

Contactgegevens: opvoedingswinkel@mechelen.be
T 015 44 52 42

Of kom langs tijdens de openingsuren in het Sociaal Huis, Lange Schipstraat 27.
Di 9u30 tot 12u
Woe 9u30 tot 12 en 13 tot 16u30
Do 13u tot 16u30