Gepubliceerd op:
5
maart
2018

De stad Mechelen hernieuwt de brochure met daarin bijna 60 cafés, restaurants, hotels, winkels en supermarkten.

Fair en veggie

Fairtrade en vegetarische producten zitten in de lift. Dit heeft uiteraard te maken met het belang dat mensen hechten aan eerlijke arbeidsvoorwaarden voor producenten enerzijds en dierwelzijn en klimaatbewustzijn anderzijds, maar het hangt zeker ook samen met de variatie in het aanbod. De opmars van fairtrade en vegetarische producten zorgt ook voor een diverser aanbod op het vlak van voeding en kan zo extra mensen bekoren.

Om het beschikbare aanbod extra in de verf te zetten, brengt de stad ruim 3 jaar na de eerste versie een nieuwe ‘Mechelen Fair en Veggie’-gids uit.

Groei in het aanbod

De toegenomen populariteit van fairtrade en vegetarische producten weerspiegelt zich ook in het aanbod in de stad. Het totale aantal adressen is dan ook gestegen van 48 drie jaar geleden, naar 57 in deze editie. Het verschil zit vooral in het aantal handelszaken: op drie jaar tijd is het aantal winkels dat fairtrade producten aanbied gestegen van 10 naar 15. Daarnaast steeg het aantal restaurants en cafés met een vegetarisch en fairtrade aanbod met 3 stuks, met de komst van Kabas kwam er ook een supermarkt bij.

De gids is verkrijgbaar in de toeristische dienst, het Huis van de Mechelaar, deelnemende handelaars en andere openbare plaatsen zoals sporthallen e.d.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.