Gepubliceerd op:
17
maart
2017

Sociaal Huis Mechelen wil dat mantelzorgers in Mechelen ook de nodige zorg krijgen. Het is voor mantelzorgers niet altijd evident om informatie te vinden, om de sociaal-emotionele ondersteuning te vinden aangepast aan zijn noden, om contact te hebben met lotgenoten of om erkend te worden als zorgpartner. Bovendien kent iedereen wel mantelzorgers van ouderen maar er zijn ook veel andere groepen mantelzorgers: van personen met een handicap, van chronisch zieken…

Daarom stelt het Sociaal Huis Mechelen in 2017 een budget ter beschikking van 12.000 euro om initiatieven die op deze vragen inspelen te ondersteunen.

Iedereen die mantelzorgers op één of andere manier wil helpen, kan een aanvraag indienen. De enige voorwaarde is dat de activiteit doorgaat of start in een lokaal dienstencentrum en dat ze zeer specifiek gericht is op mantelzorgers.

Afhankelijk van het aantal aanvragers, van de aard van het initiatief en de kostenraming beslist de OCMW-raad welk bedrag kan worden toegekend.

De aanvragen kunnen ingediend worden tot en met 30 april 2017. In juni 2017 wordt bekendgemaakt wie er geselecteerd is, en welke initiatieven zullen plaatsvinden.

In het reglement vind je alle informatie over de procedure. Stuur het aanvraagformulier voor 30 april 2017 naar roland.straetmans@sociaalhuismechelen.be of via de post naar

Sociaal Huis Mechelen
t.a.v. Roland Straetmans
Lange Schipstraat 27
2800 Mechelen

Voor meer informatie kan je contact opnemen met Roland Straetmans (stafmedewerker Ouderenzorg) via 015 45 33 15 of 0479 22 95 96.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.