Gepubliceerd op:
29
juni
2018

Op de Tinelsite opende onlangs de nieuwe publieke ondergrondse parking. De parking heeft 2 niveaus met een totale capaciteit van 319 parkeerplaatsen.

Voorlopig wordt enkel het publieke gedeelte van de parking Tinel op niveau -1 opengesteld. De rest volgt later dit jaar. De parking is het eerste deelproject van de Tinelsite dat wordt gerealiseerd.

124 publieke parkeerplaatsen zijn nu alvast in exploitatie. Daarnaast komt er voor iedere woning op de site ook een ondergrondse parkeerplaats. Op niveau -2 worden 78 parkeerplaatsen voorzien die buurtbewoners kunnen aankopen. De overige parkeerplaatsen zijn voor de politie. De in- en uitrit bevinden zich in de Tinellaan.

De Tinellaan wordt in augustus aangepast zodat ook de wagens die van Nekkerspoel komen vlot de parking kunnen inrijden. Wagens die richting E19 willen rijden, kunnen ook vlot doorsteken en op een veilige manier invoegen in het verkeer.

Voor voetgangers zijn er twee in- en uitgangen. Enerzijds is er Sjampetterke midden op de site. Voorlopig is dit gebouw enkel te bereiken via de Kattenbleekstraat. In de toekomst kan je via het park naar alle richtingen. Anderzijds kan je de parking ook binnengaan en verlaten via de Van Busleydenstraat.

Gebruikers van de parking kunnen kiezen voor een parkeerticket of een abonnement.

Tarief kortparkeerders

1,6 euro/u van het 1e tot het 4e uur
1 euro/u vanaf het 5e uur
Maximum dagtarief (24u): 10 euro
Nachttarief tussen 19u en 9u: maximum 3 euro

Abonnementsformules

7d7 24/24: 107 euro per maand
7d7 24/24 bewoners: 65 euro per maand
5d7 7/19: 75 euro per maand

Alle info over parkeren in Mechelen vind je via www.mechelen.be/parkeren