Duurzaam experimenteren in de Potterij

Koffiegruis dat een lampenkap wordt of fruitresten die in bioleer veranderen? Het kan nu al en maakt deel uit van de circulaire economie, waarbij afval niet meer bestaat. Om deze economie van de toekomst te stimuleren, opent Stad Mechelen de Potterij. 

De Potterij, een voormalige wasserij, is het nieuwe circulaire stadslabo van de toekomst. In de Potterij in hartje Mechelen kunnen ondernemers experimenteren, duurzame producten ontwikkelen én die voorstellen aan het grote publiek. Op die manier ontdekt het publiek op de site heel wat innovatieve technieken.

Op zoek naar ruimte om te experimenteren?

Stad Mechelen biedt ondernemers en organisaties in de Potterij werk-, productie- en ontmoetingsruimte voor het uitbouwen van hun activiteiten rond  circulaire economie, duurzame transitie en sociale innovatie.

Vandaag kan je de ruimtes al tijdelijk gebruiken. In 2023 zal de volledige site operationeel zijn. De Potterij zal komende jaren helemaal gerenoveerd worden. Wat de Potterij moet bieden en welke functies dit gebouw moet hebben, zal Stad Mechelen samen met ondernemers, bewoners, en andere betrokkenen in de stad bepalen. Ze doet met steun van het Europese project Resourceful Cities

De Potterij wordt ontwikkeld door Stad Mechelen, OVAM en enkele private partners.