In Mechelen geloven we heel erg in het uittesten van nieuwe, innovatieve technologieën via proefprojecten. Door nieuwe zaken uit te proberen, creëren we in de eerste plaats bewustzijn en draagvlak bij onze inwoners. Door te experimenteren, doen we kennis en expertise op. En die delen we daarna met het beleid en andere steden. 

En jij kan ons daarbij helpen

Op 13 juni gingen we van start met een proefproject in industriezone Mechelen-Noord. Tot 12 augustus rijdt daar een Easy Mile EZ10 shuttle. Dit elektrisch en zelfrijdend busje vervoert niet alleen personen, maar brengt ook pakjes van en naar de bedrijven op het terrein. Elke werkdag tussen 11 en 18u rijdt de shuttle in ongeveer 15 minuten rond het terrein langs verschillende haltes. En jij kan gewoon opstappen aan een halte. Via deze webapplicatie kan je de shuttle in realtime volgen

Ben je een bedrijf, vereniging of organisatie en wil je de shuttle graag eens in groep uittesten? Neem dan contact op met veerle.demeyer@mechelen.be.

Praktisch

  • De shuttle rijdt van maandag tot vrijdag van 11 tot 18u, van 13 juni tot 12 augustus. De shuttle doet ongeveer 15 minuten over het parcours van 2,5 km.
  • Opstappen kan aan één van de 6 haltes langs het terrein. Bekijk de kaart en volg de shuttle in realtime.
  • Er is plaats voor max. 8 personen in de shuttle.