Gepubliceerd op:
17
september
2019

Binnen de uitvoeringsdiensten van de stad gaat een speciaal fiets- en voetpadenteam aan de slag. Dit team volgt meldingen over gebreken of hindernissen aan fietspaden en voetpaden nauw op en kan op korte termijn kleine ingrepen doen.

Taken van het fiets- en voetpadenteam zijn enerzijds kleine structurele aanpassingen (boorden verlagen, klinkers nivelleren, putten opvullen) en anderzijds het proper houden van fiets- en voetpaden (onkruid verwijderen, overhangende takken snoeien of zout strooien bij ijzel). Als laatste is er ook een fietstechnieker, die allerlei herstellingen of aanpassingen uitvoert (zoals het herstellen van kapotte fietskluizen of het aanleggen van schuine goten voor rolstoelgebruikers).

Meld problemen

Problemen aan het openbare domein kan je al een tijdje online doorgeven. Maar vanaf nu staat achter de schermen een speciaal onderhoudsteam klaar. Zij geven voorrang aan meldingen over fiets- en voetpaden

We streven ernaar om alles wat met netheid te maken heeft binnen de twee dagen op te lossen. Bij andere, structurele problemen zal het afhangen van de omvang en ernst van het probleem, maar ook hier zal de wachttijd beperkt worden. Fietsstad van Vlaanderen word je niet alleen door grote infrastructuurwerken uit te voeren, maar evengoed door kleine gebreken meteen aan te pakken. 

Meld een probleem

Met de bakfiets

Voor grote ingrepen komt het fiets- en voetpadenteam met de camionette ter plaatse, maar het team zal zich ook vaak per bakfiets door de stad verplaatsen. 

Fiets- en voetpadenteam

Onze collega's van links naar rechts: Seppe, Jan, Dennis en Jeffry