Ben je een jeugd-, sport-, cultuurvereniging- of school en wil je mee de strijd aangaan tegen kinderarmoede? Schrijf je dan in op de projectsubsidie "Werken aan steunrelaties". Dat kan nog tot 15 juni.

De subsidie is bedoeld voor projecten waar het opbouwen van een steunrelatie of sociaal vangnet centraal staan. Zo’n sociaal vangnet of steunrelatie haalt mensen uit hun sociaal isolement. Denk bijvoorbeeld aan buddywerking.

Met de subsidie kan je je verdiepen in het onderwerp “steunrelaties” en leer je bepaalde methodieken. Je kan er ook testcases mee ontwikkelen die je daarna inzet in de reguliere werking van je organisatie.

  • Voor wie?
    Alle organisaties die initiatief kunnen/willen nemen op vlak van steunrelaties: Scholen, jeugd-, sport- en cultuurverenigingen, armoede-organisaties.
  • Wat?
    Je kan tot € 10 000 krijgen voor 2022
  • Indiendatum: ten laatste 15 juni

Wil je als organisatie graag een beroep doen op deze subsidie, lees dan zeker eerst het volledige reglement goed na. En vul tegen 15/06 het aanvraagformulier goed in.

Heb je voordien nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren via mail welzijnengezondheid@mechelen.be of op het nummer 015 29 77 02

Plan tegen armoede

Stad Mechelen maakt van armoede, en kinderarmoede in het bijzonder een speerpunt binnen haar beleid.
Maar daarnaast kent Mechelen ook heel wat krachtige welzijns- en armoedeorganisaties die dag in dag uit in de weer zijn voor de meest kwetsbare burgers. Deze organisaties zijn dan ook een belangrijke partner om de (kinder)armoede in Mechelen terug te dringen.