Gepubliceerd op:
24
september
2019

Sinds de lancering begin juli toerden de deelsteps van Circ al 10.000 keer rond in Mechelen. Een succes dus. Het proefproject wordt dan ook verlengd tot half november.

Sinds begin deze zomer kunnen de inwoners en bezoekers van Mechelen gebruik maken van elektrische deelsteps. Circ, de snelgroeiende Europese deelstepaanbieder die ondertussen in 11 Belgische steden en gemeenten actief is, startte in juli een proefproject in Mechelen. Dit project, dat eind september zou aflopen, werd tussentijds positief geëvalueerd en wordt nu verlengd tot medio november in een grotere zone. Bedoeling van het stadsbestuur is om in het voorjaar van 2020 te starten met een volwaardig aanbod van deelsteps. Dat past perfect in de ambitie om de komende maanden en jaren zeer sterk in te zetten op verschillende vormen van deelmobiliteit.

Elektrische steps zijn een ideaal vervoersmiddel voor korte afstanden. Circ startte in juli op vraag van het stadsbestuur met een proefproject van drie maanden om deze vorm van deelmobiliteit te testen bij de Mechelaars. Ondertussen werden al zo’n 10.000 ritten afgelegd. In samenspraak met het stadsbestuur van Mechelen verlengt Circ het pilootproject.

De steps zullen in deze tweede fase in een grotere zone beschikbaar zijn met uitbreiding naar onder meer de Arsenaalwijk en andere delen van de stad buiten de R12. Ook worden er nieuwe ‘hotspots’ toegevoegd waar de steps beschikbaar zijn: Cinema (Nekkerspoel), Thomas More, Douaneplein en bibliotheek Het Predikheren.

De uitgebreide zone waarin de steps beschikbaar zullen zijn:Circ steps zone

De verlenging van de proefperiode en verbreding van de zone geven zo voldoende inzichten om dit najaar een definitieve evaluatie te maken en op basis daarvan een reglement voor deelsteps op maat van onze stad op te stellen.

Praktisch

  • Gebruikers van de elektrische steps betalen 1 euro per rit en bijkomend 0,20      euro/minuut. Er zijn geen opstart- of abonnementskosten.
  • Er is een promotiecode beschikbaar in Mechelen: SAFETY. Het geeft gebruikers een gratis ontgrendeling en 10 minuten gratis rijden. Geldig tot en met 15 oktober 2019.
  • De steps worden dagelijks na 20u herverdeeld over de verschillende hotspots
  • Meer info over de steps op www.circ.com of op de website van stad Mechelen via www.mechelen.be/deelsteps
  • De app Circ is te downloaden in Google Playstore of App store