Gepubliceerd op:
14
maart
2019

Rappers versus dichters is al drie seizoenen lang een vaste waarde in de Mechelse artistieke werkplek H30. Versus XL brengt op 5 april rap en woordkunst op het scherpst van de snede.

Versus XL is nieuw en betekent een uitbreiding op twee vlakken: we krijgen nu drie duo’s in plaats van twee en het evenement verhuist van H30 naar het Cultuurcentrum. De zolder in H30 werd te klein en bovendient biedt het Cultuurcentrum een nog professioneler kader.

Ervaring vs. groen talent

Waar het vroeger twee duo’s waren die elkaars werk in een nieuw jasje gieten, gaan nu drie duo’s aan de slag. Daarbij krijgt ook één nieuwer talent de kans om het beste van zichzelf te geven op het podium. Professionele ouwe ratten in het vak matchen met iets groener talent stimuleert het netwerk en ervaringsuitwisseling.

Zo herwerkt podiumpoëet Yannick Moyson uit Antwerpen de vrolijke rapteksten van Mechelaar Pita Saïd en omgekeerd, gaat Genks hiphopper Tiewai aan de haal met de teksten van literair Christophe Vekeman en omgekeerd en bekogelt slam poëet Esohe Weyden ons met de lyrics van de Mechelse Killian Mertens aka Identity en omgekeerd. DJ G-spot draait de beats en host Samira Saleh lijmt het geheel aan elkaar.
Bereid je voor op sterke teksten en stevige performances.

Praktisch

  • Vrijdag 5 april, 20 uur
  • Cultuurcentrum Mechelen, Minderbroedersgang 5, 2800 Mechelen
  • Inkom €5
  • Website