Gepubliceerd op:
12
februari
2018

Met achtduizend nieuwe beelden, een frisse look en extra mogelijkheden staat de Regionale Beeldbank vandaag opnieuw online. Zo zijn duizenden foto’s, prentbriefkaarten, pentekeningen en affiches… uit de archieven van Mechelen en omgeving weer vlot raadpleegbaar. Nieuw is dat je de beeldbank voortaan kan raadplegen via je tablet of smartphone.

Wie online zoekt naar foto’s, prentbriefkaarten, pentekeningen, geografische kaarten, affiches… van Mechelen en de omliggende regio kan opnieuw terecht op de Regionale Beeldbank. Die verzamelt beeldmateriaal uit de gemeentelijke en stadsarchieven, privécollecties en archieven van diverse organisaties en instellingen.

Vereenvoudigd en uitgebreid opzoeken

Voortaan is de Beeldbank makkelijk doorzoekbaar vanop je smartphone of tablet. De procedure om digitale beelden aan te vragen is vereenvoudigd en het aanbod is stevig uitgebreid.

"Met een nieuwe databank en website spelen we nog beter in op de grote interesse in de erfgoedcollecties van Mechelen, Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Zemst. Een schat aan regionaal erfgoed is zo opnieuw toegankelijk voor erfgoedliefhebbers en onderzoekers," legt Mechels Schepen van Cultuur Björn Siffer uit.

Het Stadsarchief Mechelen voegde maar liefst 8.000 nieuwe beelden toe. Het leeuwendeel omvat foto’s van straatgezichten, gebouwen en hun bewoners uit alle hoeken van Mechelen. Ze werden meestal genomen in de periode 1968-1978 maar ook uit langer vervlogen tijden zijn er fotografische parels te vinden. Bijzonder is ook de kleurrijke selectie van affiches over sport, cultuur, politiek en ontspanning in het Mechelen van de jaren 1920 en 1930. Zo zet de nieuwe Regionale Beeldbank de meest unieke stukken in de kijker, zoals het  19e-eeuwse album met tekeningen van leurders en verkopers die door de Mechelse straten trekken.

Bezoek de beeldbank: www.regionalebeeldbank.be 

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.