Gepubliceerd op:
6
maart
2017

'In den Grooten Zalm', ofwel de Grote Zalm (Zoutwerf 5), schittert als nooit tevoren. Samen met het kleinere broertje 'In den Kleinen Zalm', werd het historische pand grondig gerestaureerd. Nu de werken bijna achter de rug zijn, werden de stellingen grotendeels afgebroken en is de voorgevel opnieuw goed zichtbaar. De gerestaureerde sculpturen in de gevel komen weer volledig tot hun recht.

De werken aan het beschermd monument gingen van start in oktober 2015. Naast de voorgevel, werd ook de buitenschil van ‘In den Grooten en Kleinen Zalm’ gerestaureerd. Tegelijk werden de stabiliteitsproblemen aan de kroonlijst van ‘de Grote Zalm’ opgelost. In de periode 2010-2011 liet de stad al dringende herstellingen uitvoeren aan het dak en het schrijnwerk.

Inhuldiging met gevelprojectie

Op 21 maart om 20 uur voorziet de stad de inhuldiging van ‘In den Grooten en de Kleinen Zalm’ met een lichtprojectie, begeleid met muziek en woord, gevolgd door een kleine receptie. Iedereen is welkom!

De inhuldiging vindt buiten plaats, ter hoogte van Zoutwerf 5.

De Zalm, vroeger het gildehuis van de visverkopers, is bijna 500 jaar oud. Lees meer over de geschiedenis en restauratie van De Zalm.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.