Nieuwe blauwe zak

Op 31 december 2020 stopte de inzameling van de roze zak, zowel aan huis als op de recyclageparken.

De ”Nieuwe Blauwe Zak” wordt dan ingevoerd. Daarin mogen vanaf 1 januari 2021 alle plastic verpakkingen in plaats van enkel plastic flessen en flacons.

Hieronder volgen de afspraken over het stoppen met inzamelen van de roze zak en de start van de nieuwe blauwe zak.

Losse roze zakken kunnen gedurende drie maanden (januari, februari en maart 2021) worden gebruikt als nieuwe blauwe zak

Op voorwaarde dat de nieuwe sorteerregels worden gehanteerd. Meer informatie hierover vind je op www.denieuweblauwezak.be.

Na deze overgangsperiode zullen roze zakken worden geweigerd.

Heb je nog enkele roze zakken tekort of over, dan kan je die ook altijd ruilen voor blauwe zakken met je buren, je familie of je vrienden.

De prijs van een roze of nieuwe blauw zak is dezelfde: 0,15 euro per stuk.

Waar kan ik terecht met de plastics die geen verpakkingen zijn?

Kleine harde plastics zoals plastic speelgoed, plastic gebruiksvoorwerpen, plastic huisraad,… mag je vanaf 01 januari 2021 aanbieden bij de grote harde plastics op het recyclagepark.

De zachte plastics die geen verpakkingen zijn moeten bij het restafval. Gelukkig betreft dat maar een kleine hoeveelheid.

En wat met de oude blauwe zakken?

Je oude blauwe zakken mag je opgebruiken om de uitgebreide PMD aan te bieden.

De nieuwe blauwe zak ziet er trouwens hetzelfde uit als de oude. Enkel de sorteerboodschap die erop vermeld staat verschilt.

Winter

Winterweer kan de ophaling van afval grondig in de war sturen. Ivarem doet er alles aan om zoveel mogelijk afval op te halen. Bleef jouw afval toch staan? Neem het dan terug binnen en zet het bij de volgende ophaling opnieuw buiten. Meer info via de gratis infolijn 0800 90 441