Samen bewegen een wondermiddel? Da’s misschien een tikkeltje overdreven. Maar wat we wél weten is dat een wandeling het perfecte moment is om stil te staan bij wat je bezig houdt. Dat je fijne gesprekken kunt hebben met vrienden of familie. Een ontspannende wandeling kan ervoor zorgen dat je je gedachten even kan verzetten en er zo weer tegenaan kunt. Tijdens de 10-daagse organiseren we drie bankontaktwandelingen.

Veerkrachtig door Mechelen
zondag 3 en 10 oktober - van 14 tot 17u
Start aan de Sinte-Mettetuin

De gids neemt je mee langs rustige plekjes en naar de talrijke welzijnsorganisaties die de Mechelse binnenstad rijk is. Zo maak je kennis met de organisaties uit het netwerk geestelijke gezondheid en leer je de liefde voor theater, poëzie,… kennen gebracht door Pier De Cock, vrijwilligers van De Lage Drempel, De Keeting….  Meer info en inschrijven kan op de website van Avansa. (De wandeling op 3/10 is reeds volzet.)

Warme Williamwandeling met Openingsevent OverKop Mechelen

zaterdag 9 oktober - Startmomenten om 13.45 u, 14 u en 14u15 aan de Ask-Me-Anythingbank in de Kruidtuin

Kinderen en jongeren vanaf 14 jaar kunnen op bovenvermelde tijdstippen van vertrek zonder inschrijving en gratis deelnemen. Het is een groepswandeling van 1,7 km.

Als deelnemer van de wandeling krijg je de route mee (Kruidtuin - Villa 32 - Transit M). 

Een hartverscheurend liefdesverhaal (Parissa,'Dromen over Thuis') , creatief talent van Radar én jongeren aan het woord vormen de ingrediënten. Transit M als nieuwe locatie van Overkop Mechelen is tegelijkertijd eindpunt én start van een feest.

zaterdag 9 oktober 16-18 u Transit M

officiële opening door schepen De Francesco en schepen Abdrahman, muziekoptreden Antidepressiva, Virtual Reality, de SportTruck, panavoetbal, een hapje en drankje,...

OverKop Mechelen is een ontmoetingsplaats voor en door jongeren tot 25 jaar, waar je binnen en buiten kan wandelen, een warm onthaal en luisterend oor vindt; tot rust kan komen of eigen activiteiten kan uitproberen. Iedereen is welkom!

Check op: Openingsevent OverKop Mechelen op Transit M! | OverKop 

Parcours d'Amour - Podcastwandeling met Ans De Bremme

zaterdag 9 oktober -  om 13.30 u
Start in de Sinte-Mettetuin (beiaardklokken)

In deze groepswandeling neemt Ans je mee en leer je de personen achter de podcast-verhalen kennen en kan je met hen en met elkaar in gesprek gaan. Bij elke bank op de route kan je een verhaal beluisteren. De route is ongeveer 2,5 kilometer en 3250 stappen lang.

Schepen De Francesco Grabriella leidt de wandeling in.

Meer info over de podcast.

Meer info en inschrijven kan op de website van Avansa.