Gepubliceerd op:
11
april
2018

Op woensdag 11 april werd in Mechelen het officiële startschot gegeven van de samenlevingsdienst in Vlaanderen. Een samenlevingsdienst geeft jongeren van 18 tot 25 jaar de kans om zich bij een gastorganisatie vrijwillig in te zetten voor de samenleving.

Gedurende zes maanden werken de jongeren aan een project bij een gastorganisatie. Voor hen is het een verrijkende ervaring en een manier om hun eigen kwaliteiten te ontdekken en ze verder te ontwikkelen. Daarnaast volgen de jongeren ook vormingen rond burgerschap.

De eerste groep van 15 jongeren ging deze week van start met een startweek in Mechelen. De eerste dagen maakten ze kennis met elkaar en het concept van de Samenlevingsdienst. Daarna was het tijd voor actie én ontdekten ze wat een samenlevingsdienst zoal kan inhouden. in Woonzorgcentrum De Lisdodde organiseerden ze een ‘thé dansant’ voor en samen met de bewoners. De insteek was een uitwisseling tussen oud en jong, feesten vroeger en nu. Na deze kennismakingsweek gaan de jongeren aan de slag bij hun gastorganisatie.

Dit pilootproject werd samen met het ‘Platform voor de Samenlevingsdienst’ gelanceerd in Mechelen.

Wil je meer weten of heb je interesse om zelf een samenlevingsdienst te doen? Je vindt meer info op www.samenlevingsdienst.be.

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.