Mechelen ziet diversiteit als een absolute troef. Onze stad kent een grote verscheidenheid aan levensbeschouwingen en religies.  Je kan door middel van een wandel en/of fietstocht kennismaken met heden en verleden van deze diversiteit.

Start to Believe

Deze ontspannende wandel – of fietsroute doorheen onze Dijlestad neemt je mee langs 12 levensbeschouwelijke ontmoetingsplaatsen. Het materiaal bestaat uit een handige brochure op A6 formaat en een digitale podcast. Je kan de brochure en podcast gratis online downloaden. Wil je als school of leerkracht gratis brochures ontvangen? Stuur ons een mailtje met het gewenste aantal. Meer info: Stad Mechelen – Diversiteit

Divers Mechelen

We krijgen inzage in de superdiverse samenleving die Mechelen rijk is. We starten bij de komst van Spaanse gastarbeiders net na de tweede wereldoorlog, om uit te komen bij de huidige super diverse samenleving. Waar vinden we dit terug in het straatbeeld? Wat zijn de stedelijke uitdagingen op gebied van het organiseren van ontmoetingen, van scholen en onderwijs, en hoe gaan we om met mogelijke overlast. Meer info vind je hier.

Let op dit is een fietstocht. Kom dus met je eigen fiets.
€6 per persoon, ter plekke te betalen, graag gepast.
Verplicht reserveren via info@mechelenbinnenstebuiten.be