Sinds het schooljaar 2014-2015 ondersteunt de stad het project School in Zicht in Mechelen. De bedoeling van School in Zicht is ouders van 2,5-jarigen aan te moedigen om te kiezen voor een school in de buurt. Zo kunnen de Mechelse basisscholen opnieuw echte buurtscholen worden.  

Ook in 2020 zijn er enkele infomomenten voorzien;

Infoavond met scholenmarkt op dinsdag 21 januari 2020

Wil je graag meer informatie over de deelnemende scholen? Wil je vragen stellen aan ouders die de voorbije jaren voor een buurtschool kozen, of aan de directies? Kom dan zeker naar de infoavond op 21 januari in De Loods op het Douaneplein in Mechelen.

Openschooldagen op dinsdag 4 februari en donderdag 13 februari 2020

De openschooldagen bieden een unieke kans om de deelnemende scholen te bezoeken tijdens een lesdag, niet op een feestmoment of wanneer de school leeg is. Zo krijg je een eerlijk beeld van de dagelijkse klaswerking. De scholen stellen zich voor, leiden je rond en beantwoorden vragen.


Je bezoekt de scholen samen met andere ouders. Op die manier ontmoet je mensen uit de buurt die in dezelfde school geïnteresseerd zijn. Ouders die in het verleden deelnamen, gaven aan dat ze veel geleerd hebben van elkaars vragen.
Rondleidingen starten om 8u45, 10u30 en 13u30. Je kan dus maximum drie scholen bezoeken op één dag.

School in zicht groepeert zo veel mogelijk ouders. Daarom vragen we om vooraf in te schrijven. Het inschrijvingsformulier vind je hier terug.

Terugkomavond op donderdag 20 februari 2020

De terugkomavond richt zich in de eerste plaats op alle ouders die scholen hebben bezocht. Maar ook wie niet aan de openschooldagen kon deelnemen en toch geïnteresseerd is in een deelnemende buurtschool, is welkom. De terugkomavond vindt plaats in Thomas More Hogeschool, campus De Vest (Zandpoortvest 60, Mechelen)

Op deze avond leggen ouders in alle openheid hun indrukken over scholen naast elkaar. Ze leren er ouders kennen die voor dezelfde school willen kiezen en kunnen er vragen stellen aan ouders die al kinderen hebben in de deelnemende scholen. De ervaring leert dat dit een van de meest leerrijke momenten is in de zoektocht naar een school.