Gepubliceerd op:
8
maart
2018

“Treinreizen en Blue-biken:
een ideale combo”

Blue-bike: fietsen ontlenen aan zowat elk station

Sjoukje: “Blue-bikes komen heel goed van pas als je vaak de trein neemt, of als je eens toerist wil zijn in eigen land. Je vindt de blauwe fietsen aan een treinstation. Niet alleen in Mechelen, maar in bijna alle Belgische steden. Met één kaart kan je twee fietsen ontlenen. Wanneer mijn man en ik de trein naar een andere stad nemen, kunnen we daar dus ook meteen op de fiets springen.”

“Je kan de fietsen 24 uur lang ontlenen. Als ik weet dat ik er de volgende ochtend eentje nodig heb, kan ik hem dus de avond voordien al gaan halen en er boodschappen mee doen. Blue-bikes hebben een mandje: heel praktisch. Al zou het me meer gemoedsrust geven als ze die vooraan op de fiets zouden zetten, dan zie ik tenminste of er niets uitvalt (lacht).”

“Blue-bikes zijn goed onderhouden stadsfietsen met drie versnellingen, maar geen koersfietsen om superlange afstanden mee te doen. Ik gebruik Blue-bike nu al vier jaar en de ervaring is ronduit positief.”

Blue-bike

  • Wat? Een fiets voor een dag ontlenen aan een treinstation.
  • Hoe werkt het? Maak jezelf lid op blue-bike.be en ontvang een Blue-bikekaart. Met die kaart kan je een fiets ontlenen aan de Blue-bikepunten die je aan de stations vindt.
  • Voor wie? Ideaal voor pendelaars die met de trein komen en het laatste stuk met de fiets willen doen.
  • Grootste voordeel? Heel goedkoop en beschikbaar in de meeste Belgische steden.
  • Grootste nadeel? Vooral geschikt voor treingebruikers, want je moet de fiets terugbrengen naar het station waar je hem ontleende.
  • Kostprijs? In Mechelen huur je een Blue-bike voor slechts € 1,15 per dag, want stad Mechelen en de Vlaamse overheid leggen elk 1 euro bij. Daarnaast betaal je € 12 lidgeld per jaar.
  • Locatie? Aan het groot station en station Nekkerspoel.
  • Website?www.blue-bike.be

 

Opmerkingen over de website

Heb je opmerkingen over onze website? Laat het ons weten.